Filmrecensie: Destined 2: Christmas Once More (2023) Geregisseerd door Brittany Wiscombe


Het is vrij zeldzaam dat dit soort goedkope familie kerstfilms een vervolgfilm krijgen, maar schijnbaar was de eerste film zo'n enorm succes dat men er niet omheen kon.

Toch denk ik hoe dan ook dat het vrij weinig uitmaakt of je de eerste film nou wel of niet gezien zou hebben. Dit vervolg is namelijk zoals ieder andere film binnen zijn genre, wat prima nieuws is voor de liefhebbers van dit genre, maar tegelijk ook wel duidelijk maakt dat je er niet al te veel verrassingen van hoeft te verwachten.

Positief en braaf

Een positieve en brave kerstfilm, die je prima helpt om in de romantische kerststemming te komen. Er valt de film dan ook niet enorm veel te verwijten. Het doet wat het moet doen, zonder een stapje meer te willen doen of met iets origineels of echt verrassends te komen.

Het zal lang niet alle mensen enorm gaan deren, aangezien het juist het voorspelbare is wat de film ook iets troostends en warms mee weet te geven.

Mist een duidelijk doel

Toch mist de film wel een bepaald doel. Het is niet echt een film die de kerstsfeer enorm weet uit te dragen doordat het niet echt om de kerstthema's draait en met zijn familie en liefdesthema's weet de film niet al te veel indruk te maken, doordat het dingen vrij braaf- en daardoor ook oppervlakkig houdt.

Voornaamste doel van de film lijkt om zijn kijkers een veilig en warm gevoel te geven. Daar weet het ook wel aardig in te slagen, maar qua verhaal, personages en emoties weet de film verder vrij weinig indruk te maken.

Een goed komedie concept

Het idee achter de film blijft eigenlijk nog wel vrij aardig. Het concept van een man die zijn grote liefde telkens ten huwelijk probeert te vragen, maar iedere keer gestuit wordt door een obstakel is vrij leuk en potentieel interessant te noemen. Iets wat echter ook meer bij een film zou passen die verder durft te gaan met zijn komedie en vermaak.

Ja, je zou "Destined 2: Christmas Once More" nog altijd een komedie kunnen maken, maar zeker geen één die constant voor de lach gaat. Daar heeft het absoluut niet de juiste opbouw voor, laat staan het juiste script. Het is te veel een terughoudende film, die alleen maar voor de veilige route kiest, op zo'n beetje alle denkbare manieren.

Dient zijn doel, maar toch ook zeker geen goede film

Het is ergens wat lastig om dit soort films te 'haten', ook omdat het wel degelijk zijn doel dient. Toch valt het ook zeker geen goede film te noemen. De keuzes die het maakt met zijn benadering en de route die het kiest met zijn verhaal zijn allemaal te veilig, waardoor "Destined 2: Christmas Once More" niet meer dan een mierzoete kerstfilm blijft, vol warmte, maar tegelijkertijd ook nog altijd vol oppervlakkigheden en acteurs die de romantiek en het verhaal van de film ook niet naar een hoger plan weten te tillen.

5/10


Bekijk trailer