Filmrecensie: To Her, with Love (2022) Geregisseerd door Stan Foster


Het is tijd. Ik durf inmiddels wel toe te geven dat ik films van Hallmark Movies & Mysteries beter vind dan de 'gewone' Hallmark films. Net even iets meer diepgang, zonder vaak ook de gebruikelijke zoetsappigheden, maar nog wel altijd met dezelfde enorm veilige beandering, die echter ook vaak warm weet te voelen. "To Her, with Love" is ook een film die prima te pruimen valt, zonder dat ik verder zal beweren dat het ook een geweldige film om te kijken is.

Het werkt, maar blijft niet zonder zijn oppervlakkigheden

Het concept is zeker niet enorm origineel, maar het weet wel prima te werken. Dat het verhaal zich op een school afspeelt en de hoofdpersonen leraren zijn weet het verhaal voldoende te geven om zowel boeiend als vermakelijk te zijn.

Het is zelfs heel aardig gedaan hoe de leraren de leerlingen proberen te ontwikkelen en hoe ze proberen te vechten voor hun baan. Het geeft de film voldoende drama en boodschappen, zonder verder ook enorm meeslepend te worden overigens. Hier blijft het zeker net even iets te simplistisch en oppervlakkig voor uiteindelijk. Het is zeker geen film waarbij het drama zich tot iets enorm serieus weet te ontwikkelen.

Meer bezig met zijn romantische aspecten

Dat het drama zich nooit enorm sterk weet te ontwikkelen komt ook voornamelijk doordat de film liever een romantische film wil zijn. Dit is overigens prima, aangezien de romance best leuk en lief is, ondanks dat ik echt niet zou willen zeggen dat de chemie tussen de twee hoofdpersonen enorm sterk is.

Het werkt goed en vermakelijk binnen zijn verhaal, maar toch kan je mij echt niet wijs maken dat dit ook twee personen zijn die op elkaar zullen vallen in het echte leven. Enorm realistisch is het allemaal dan ook niet, maar aan de andere kant gaan de meeste mensen ook zeker niet dit soort films kijken voor zijn realisme.

Voldoende personages

De film heeft een gezonde dosis personages, waardoor het gelukkig ook niet alleen maar op zijn twee hoofdpersonen hoeft te vertrouwen. Het geeft de film dan ook genoeg ruimte om meerdere verhaallijnen op te bouwen, waarbij het wel jammers is dat de meesten zich nooit goed door weten te ontwikkelen, ook omdat de film vrij kort is.

De personages zorgen er echter nog wel altijd voor dat de film een vrij lekker tempo weet vast te houden en het geeft de film ook nog eens voldoende vermaak mee.

Werkt goed binnen het genre

Het is een veilige en vrij oppervlakkig film die vrijwel geen enkele verrassing weet te bieden, maar daarom zeker niet minder warm of niet effectief om te kijken. Het werkt prima zijn genre en is dan ook een prima keuze wanneer je in de stemming zou zijn voor iets luchthartigs.

6/10


Bekijk trailer