Filmrecensie: The Secrets of Bella Vista (2022) Geregisseerd door Heather Hawthorn Doyle


Deze film is best een aardige verrassing. Niet een verrassing omdat de film nou zo enorm goed om te kijken is, maar wel omdat het een redelijk unieke benadering voor zijn genre kiest, die voor het grootste gedeelte ook heel aardig weet te werken.

Goede benadering, waar het wel wat mee worstelt

Ja, ik kan zelfs wel zeggen dat de film heel aardig en leuk om te kijken is. Het vleugje drama en mysterie is goed verwerkt en een welkome toeviging aan iets wat anders niet meer dan opnieuw een zeer zoetsappg en veilig liefdesverhaal zou zijn geweest.

Dit houdt overigens niet in dat de film niet wat worstelt met zijn benadering. Zo lijkt het echt wel moeite te hebben met het vertellen van een goed verhaal EN van een liefdesverhaal. In dit geval houdt dit voornamelijk in dat het liefdesverhaal wel enorm naar de achtergrond wordt gedrukt, wat het ook zelfs iets ongemakkelijks geeft af en toe.

Weinig warme romance

De romance is dan ook zeer zeker niet het sterkste punt van de film, die het meer als een bijzaak behandelt. Eigenlijk speelt het alleen enige rol van betekenis aan het begin en einde van de film. Niet nodig om te zeggen dat het zich daar tussendoor niet heel sterk of geloofwaardig weet te ontwikkelen.

Door hoe de film hier mee om weet te gaan verliest de film zelfs echt wel wat punten. Het is niet alleen storend voor de mensen die liefhebber zijn van dit soort romantische films van Hallmark, maar voor iedereen, omdat het zijn verhaal echt wel enigzins naar benenden weet te halen door vaak een onnodige afleiding te zijn, die voelt alsof het eigenlijk oorspronkelijk onderdeel van een ander script was.

Prima acteerwerk

Waar de film wel weer omhoog door wordt gehaald zijn zijn acteerprestaties. Deze zijn namelijk verrassend goed. Verrassend, omdat je vaak nou eenmaal niet veel verwacht van een goedkoop gemaakte tv-film als deze. Ik weet daarnaast niet of het zijn script of de regie was, maar de acteurs lijken zich enorm op hun gemak te voelen, wat de personages ook erg natuurlijk- en prettig om te volgen maakt.

Houdt dingen goed gaande

Dingen in het verhaal gaan nooit heel snel, maar toch is het allemaal vaak wel genoeg om je aandacht vast te houden. Er is voldoende variatie aanwezig, ook omdat de film af en toe van locatie wisselt. 

Er zijn daarnaast voldoende personages en verhaallijnen aanwezig om dingen gaande te houden, ook al leidt veel van dit alles uiteindelijk tot niets. Het verhaal heeft daarnaast weinig verrassends te bieden, maar toch is er wel degelijk voldoende diepgang aanwezig, maar belangrijker dan dat: ook vermaak.

Onderhoudende film

Niks geweldigs en zeker niets wat je ook enorm lang bij zal gaan blijven, maar het is een vrij onderhoudende film, die prettig om te kijken is, ondanks zijn zwakke romance.

6/10


Bekijk trailer