Recensie: The Afterparty - Aflevering 2: Brett


Het is fijn hoe zijn concept al absoluut meer duidelijk wordt in deze tweede aflevering van "The Afterparty". Het maakt de aflevering ook beter om te kijken dan de eerste aflevering, die ook al geen slechte start van de serie vormde.

Wat erg fijn aan het concept is, is dat iedere aflevering vanuit een ander perspectief wordt verteld, waarbij dingen ook plotseling in een ander daglicht komt te staan. Niet alleen omdat ze anders verlopen zijn dan we voorheen dachten, maar ook omdat de gebeurtenissen in de ogen van iedereen anders waren verlopen.

Hierbij krijgen we vaak opnieuw dezelfde gebeurtenissen te zien, die toch ook iedere keer weer totaal anders zijn. Dat niet alleen: ook personages waarvan we eerste dachten dat dat ze een bepaalde persoonlijkheid hadden blijken toch heel anders in elkaar te zitten, doordat we ditmaal dingen vanuit het perspectief van een ander te zien en te horen krijgen. Dit werkt ook vrij goed voor de whodunit aspecten van de serie, doordat het ons laat blijven raden wat werkelijk is gebeurt en wat we wel en niet zouden moeten geloven.

Het is ook prettig dat we in deze aflevering het slachtoffer iets beter leren kennen. Niet alleen prettig voor het verhaal en zijn mysterie, maar ook simpelweg omdat het een heerlijke rol is van Dave Franco. Enorm vermakelijk, waarbij je tegelijk ook al wel stiekem begint te begrijpen waarom iemand (of meerdere personen natuurlijk) hem liever dood dan levend zouden zien.

Qua komedie blifjt de serie ook top-vermaak bieden. Het is erg snel en vermakelijk allemaal, wat het vrij duidelijk maakt dat deze serie zeer gemakkelijk weg te kijken is.Het lijkt dankzij zijn concept ook voor genoeg variatie te gaan zorgen, ondanks dat het in zekere zin vrij simpel blijft qua opzet.

De stijgende lijn lijkt goed ingezet te gaan worden met deze tweede aflevering en ik kan dan ook niet wachten om te zien wat de derde aflevering in petto zal gaan hebben.

7/10