Filmrecensie: Autumn in the City (2022) Geregisseerd door Michael Robison


Oh, Hallmark Channel. Wat doe je me aan. Na een reeks van echt wel hele aardige en ook redelijk originele films is "Autumn in the City" weer een behoorlijke stap terug.

Komt nooit goed van de grond

Het zal niet geheel verrassend zijn dat deze film vrij standaard verloopt. Maar je kijkt echter dan ook geen Hallmark Channel films om verrast te worden. Zolang ze hun doel maar goed weten te dienen kunnen het echt wel prima te pruimen films zijn, hoe simpel en voorspelbaar ze verder ook in elkaar zitten.

Probleem met deze film is echter dat het op geen moment goed van de grond komt. Niet met zijn verhaal, niet met zijn personage en ook zeer zeker niet met zijn romantiek.

Zelfs wat vervelend

Het verhaal weet zelfs ietwat vervelend te werken. Hier hebben we een aantal personages die werkelijk alles aangereikt krijgen, maar toch ontevreden zijn met hun leven en er meer uit willen halen. Heel fijn en ook echt wel een goede boodschap, maar het komt in dit geval ook wat ondankbaar over af en toe en wat irritant wanneer ze over hun goede baan klagen, waar ze letterlijk ook geen enkele moeite voor hebben hoeven te doen om te krijgen.

Hierdoor staat het verhaal en ook zeer zeker zijn personages al met 1-0 achter. De film weet hier verder ook nooit heel goed van te herstellen, omdat het vrij weinig weet te doen met zijn concept. Het is geen ontzettend opbeurende film en niet eens een hele lieve, met fijne romantiek.

Weinig spetterende romance

Wat ik wel vaker met dit soort films heb, is dat ik echt wel zie dat er chemie tussen de twee hoofdpersonen is, maar dat is wat anders dan dat er ook sprake van vonken zou zijn.

Ook de twee personages in deze film komen over alsof ze beter af zouden zijn als vrienden van elkaar. Ze steunen elkaar namelijk echt wel goed, maar ik zie verder niet in waardoor de twee ook nog eens voor elkaar zouden vallen. Het is wat geforceerd en nergens op gebasseerd allemaal. Het blijft uiteraard ook vrij braaf, waardoor de romance verder ook nooit heel erg weet te overtuigen.

Biedt weinig

Los van de romantiek en zijn personages heeft het verhaal zelf verder ook weinig om het lijf. Het is jammer hoe het er niet in weet te slagen om goede bijrollen te creĆ«ren die de film wat meer variatie geven en de film ook wat leuke of sterke extra verhaallijnen biedt. 

Het blijft echter behoorlijk simplistisch en bijhoorlijk oppervlakkig, waarbij al het gecreƫerde drama niet eens echt als drama voelt, maar meer als simpele tegenslagen die gemakkelijk overwonnen kunnen worden. Iets wat natuurlijk ook gebeurt. Je hoeft iemmers nooit van een Hallmark Channel film te verwachten dat het enorm zwaar of deprimerend gaat zijn om te kijken. Dat is echter geen excuus voor het feit dat het daarom verder maar weinig met zijn verhaal, personages of drama weet te doen.

Makkelijk te vergeten

Absoluut een teleurstellende Hallmark Channel film, die vrijwel niets weet te bieden en dan ook enorm gemakkelijk te vergeten is.

5/10


Bekijk trailer