Filmrecensie: Lou (2022) Geregisseerd door Anna Foerster


Een film die zeer typisch is qua verhaal, maar een benadering kiest die wel vrij origineel is. Ik zou alleen willen dat ik ook had kunnen zeggen dat het effectief was.

Ineffectieve benadering

De hoofdreden waarom deze film niet enorm goed weet te werken is dat het een typische wraak-thriller/actiefilm, waar je normaal iemand als Liam Neeson in zou zien spelen, maar de film voor een benadering kiest die meer bij een mysterie-thriller past. Een combinatie dit niet erg gelukkig uitpakt.

De benadering zorgt ervoor dat het niet enorm gevuld is met actie en een sfeer van mysterie over zich heen heeft terwijl er in het verhaal zelf eigenlijk vrij weinig gaande is. Al met al is er dus ook niets in de film wat je op het puntje van je stoel zal gaan brengen, of wat je enorm zal gaan verrassen. Een vrij nutteloze film, die niet enorm sterk is uitgevoerd.

Onplezierig

Meest storende aan zijn benadering blijft toch wel dat het de film enorm onplezierig om te kijken maakt. Het kiest voor een zeer bleke en donkere sfeer, die het nogmaals duidelijk maakt dat de film meer voor een mysterie-thriller benadering gaat, waarbij het echter al het plezier uit de film weet te halen.

Ongetwijfeld dacht de film dat zijn benadering ervoor zou zorgen dat dingen ook lekker realistisch en rauw zouden gaan werken, maar om dit echt effectief als dusdaning te kunnen laten werken heb je toch echt een realistischer- en ook beter verhaal nodig dan dat deze film heeft.

Gebrek aan geloofwaardigheid

Het verhaal lijkt in het begin nog wel enigzins interessant te gaan worden, al weet het deze illusie voornamelijk te creëren door je zo weinig mogelijk te vertellen. Wanneer dingen echter eenmaal geheel duidelijk worden wordt ook al snel duidelijk dat het allemaal redelijk vergezocht is en dingen simpelweg ook niet heel erg realistisch verlopen, wanneer je er goed over nadenkt. 

Natuurlijk hoef je een film als deze nooit enorm serieus te nemen, maar doordat de film zelf voor een zeer serieuze en realistische benadering gaat is het wat lastig om de film op een andere manier op te kunnen vatten. Als goed vermaak kan het zeker niet worden gezien.

Sleept zich wat voort

Het is geen verschrikkelijke film, maar wel één die zich door zijn benadering uiteindelijk maar wat voortsleept, zonder ooit echt interessant, verrassend en ook zeker niet vermakelijk te willen worden.

5/10


Bekijk trailer