Filmrecensie: Do Revenge (2022) Geregisseerd door Jennifer Kaytin Robinson


Ondanks dat ik nooit tot de juiste doelgroep heb behoord heb ik toch al wel behoorlijk wat high school komedies gezien.Ik kan dan ook wel vol vertrouwen zeggen dat "Do Revenge" absoluut niet het beste is wat het genre te bieden heeft, maar tegelijkertijd alsnog het kijken waard blijft voor de meeste liefhebbers van het genre.

Redelijk origineel, maar niet geweldig uitgevoerd

Wat een film tot een goede genrefilm maakt is wanneer het alle bekende genre clichés weet te vangen, waarbij het lukt om er ook nog eens zijn eigen originele draai aan te geven. Dat is iets wat "Do Revenge" ook gedeelte weet te lukken. 

Aan de ene kant voelt het enorm bekend aan met zijn verhaal en personages, maar aan de andere kant weet het wel degelijk ook nog altijd te verrassen. Verrassen is echter één ding. Je zou daarnaast ook nog moeten zorgen dat het allemaal goed weet te werken binnen de context van je film. Dit is toch wel iets waar de film af en toe wat meer moeite mee heeft.

Houdt wat afstandelijks

Bij vlagen is de film echt wel leuk en interessant om te kijken, maar iedere keer wanneer dingen zich echt goed lijken te ontwikkelen maakt de film keuzes met zijn verhaal waardoor veel van het voorgaande weer onderuit wordt gehaald. Het houdt de film fris, maar het gaat ook duidelijk ten koste van zijn geloofwaardigheid.

Erger nog, het zorgt er ook voor dat je vaak niet goed weet hoe je over de verschillende personages zou moeten denken. Het komt er uiteindelijk ook op neer dat niemand per se goed of slecht is in deze film, wat verder ook prima is, alleen veranderd je blik op de verschillende personages zo'n beetje iedere 30 minuten. Er is niet echt iemand om écht voor te juichen, wat de film niet echt minder vermakelijk maakt om te kijken, maar er wel voor zorgt dat je al snel toch een bepaalde afstand tot de film en zijn personages begint te voelen. Enorm meeslepend valt de film dan ook niet te noemen.

Een bepaalde sfeer

Het is een erg overgestyleerde film, waar je ook absoluut van zou moeten houden. De kleuren en kleding is allemaal zwaar overdreven, waardoor het vaker voelt alsof je naar een Disney Channel serie, gericht op zeer jonge kinderen zit te kijken.

Het is allemaal niet enorm realistich, maar het geeft de film wel een bepaalde sfeer mee. Een sfeer die ook goed bij het genre past, waar de liefhebbers van het genre dan ook weinig over te klagen zullen hebben.

Voor de liefhebber

Het is een film waarbij je wel vaak het gevoel houdt dat er meer ingezeten zou hebben. De basis was namelijk echt wel goed, alleen blijft de manier hoe het dingen laat ontwikkelen niet de meest interessante, vermakelijke of effectieve. 

Leuk genoeg om een keer te kijken op een middag wanneer je niets beters te doen hebt en liefhebber bent van het genre. Maar een ieder ander zou deze film prima over kunnen gaan slaan.

6/10


Bekijk trailer