Filmrecensie: I Used to Be Famous (2022) Geregisseerd door Eddie Sternberg


Ah ja, het is nooit echt mogelijk om overdreven negatief te zijn over een feelgood-film, aangezien het simpelweg zijn doel dient. Toch zou ik niet willen zeggen dat "I Used to Be Famous" ook het beste is dat het genre te bieden heeft.

Vrij risicoloos

Een film met het hart op de juiste plaats, maar ook één die dingen nooit echt tot iets groots uit laat groeien. Daar is het te risicoloos voor, wat ook inhoudt dat de film wel erg voorspelbaar is. 

De film houdt dingen bewust klein en simplistisch. Ongetwijfeld in een poging om dingen ook realistisch te houden, maar dit blijft toch ook wel wat haaks staan op de benadering van de film. Het is namelijk ook een film die duidelijk als een komedie gezien kan worden, wat op zijn beurt niet altijd goed werkt voor het realisme en drama van de film. Leuk, maar net iets te lichthartig en simplistisch, zou een conlusie over deze film kunnen zijn.

Licht verteerbaar

Maar zoals gezegd is het verder ook wat lastig om hier te negatief over te doen. De film valt ook nog altijd prima te kijken. 

Het is vooral een enorm prettige film, die ook enorm overzichtelijk blijft. Er zijn slechts een handjevol verschillende personages en de film zorgt er voor dat dingen ook nooit te zwaar of serieus worden qua drama. Ergens jammer, aangezien wat extra diepgang echt wel welkom was geweest, maar het zorgt er tegelijkertijd ook voor dat de film zeer gemakkelijk te verteren is. Prima om te kijken dus wanneer je in de stemming voor iets leuks, liefs en simplistisch zou zijn, waarbij je af en toe ook nog eens kan lachen.

Denkt net even iets te simpel

Het blijft toch wel een film die af en toe wel de nodige emoties mist. Het bouwt een aantal dingen op, om hier vervolgens veel te weinig mee te doen. Zo werkt de onderlinge relatie tussen de twee hoofdpersongen uiteindelijk ook niet enorm sterk of geloofwaardig, doordat de film te bang is om dingen verder te laten ontwikkelen. 

Wanneer je er objectief naar kijkt blijft het ook een film die meer vragen achterlaat dan antwoorden geeft. Het vertrouwd er maar op dat de kijker geloofd dat alles goed af zal gaan lopen omdat het een feelgood sfeer heeft, maar zelf dingen bevredigend afronden doet de film niet echt aan.

Vermakelijk, maar oppervlakkig

Absoluut een leuke film om te kijken. Maar nee, echt enorm geslaagd valt het uiteindelijk niet te noemen. Vermakelijk, maar ook wel erg simplistisch en risicoloos in elkaar gezet, zonder de juiste nodige emoties.

6/10


Bekijk trailer