Recensie: Peacemaker - Aflevering 6: Murn After Reading


Met het einde van dit seizoen in aantocht kruipt de serie ook steeds meer en meer riching zijn afsluiting. Dingen worden steeds meer duidelijk, terwijl andere zaken nog altijd nieuw opgebouwd worden. Het laat zien dat niets in de serie voorspelbaar is en dingen ook nog altijd alle kanten op kunnen gaan.

Wat erg fijn aan deze aflevering is, is dat het toch wel eindelijk laat zien wie de slechteriken zullen zijn en wat ze willen. Het houdt ook in dat de laatste twee afleveringen waarschijnlijk volledig los kunnen gaan. Iets waar we ook al een beetje een voorproefje van hadden gekregen in deze zesde afleverng.

Qua actie en geweld gaat de serie duidelijk verder echt niet inhouden. Ook in deze aflevering is daar genoeg van aanwezig, waarbij we Peacemaker's trouwe huisdier Eagly ook eindelijk goed losgaat.

De serie zijn grootste kracht blijft echter zijn humor en vermaak. Dingen komen in zo'n snel tempo voorbij en worden zo snel gezegd dat er eigenlijk iedere minuut wel iets te lachen. Ik heb het eerder gezegd, maar qua komedie is "Peacemaker" beter dan het gros van komedies.

Het weet ook knap een balans te houden, wat al zijn verschillende personages en bijbehorende verhaallijnen betreft. We zijn inmiddels op een punt dat er met zo'n beetje ieder personage wel iets gaande is, maar de serie voelt nooit te druk of vol. Ieder personage weet zelfs een welkome aanvulling te zijn, door elk iets unieks te brengen. Dit wordt nu duidelijker dan ooit, aangezien personages inmiddels steeds meer en steeds langer van elkeer verstoken zijn. 

Er zijn werkelijk 101 dingen gaande momenteel, waarvan alle 101 ook werkelijk meer dan fascinerend en vermakelijk om te volgen.

8/10