Filmrecensie: The Last Mark (2022) Geregisseerd door Reem Morsi


Ondanks dat veel low budget producties verre van goed te noemen zijn, verdienen ze vaak wel alsnog respect. Respect voor hoe ze het maximale hebben weten te bereiken met de middelen die ze voorhanden hadden. Ik zou "The Last Mark" ook absoluut zo'n film willen noemen.

Standaard, maar goed uitgevoerd

Want nee, ondanks dat de film in geen enkel opzicht geweldig weet te worden, weet het wel een oké film te zijn, in zo'n beetje ieder opzicht. Klinkt niet als een enorm compliment, maar dat is het wel degelijk.

Het houdt in dat de film namelijk prima te kijken is. Het verhaal doet zijn taak, wat in dit geval betekent dat het boeiend genoeg weet te zijn, zonder ooit ook echt origineel of verrassend te zijn. Het is een vrij standaard film, maar toch één die je aandacht vast weet te houden en één waarbij je je niet snel zult gaan vervelen. Het tempo is redelijk goed, wat het gebrek aan actie en echte spanning goed weet te verbloemen.

Wel te vlak

De acteurs zijn duidelijk niet de meest goede te noemen, maar voor het grootste gedeelte voeren ze hun taak goed gnoeg uit. Goed genoeg om de personages te laten werken, want het is niet echt het schrijfwerk van de film die de personages interessant weet te maken.

Ietwat apart, aangezien het duidelijk wel een film is die enorm op zijn personages leunt. Het gebrek aan diepgang en goede emoties zorgt er echter voor dat de film wel behoorlijk vlak blijft

Uiteindelijk precies lang genoeg

De film blijft ook te kort om dingen écht goed te laten ontwikkelen. Aan de andere kant klaag ik echter ook niet. Het is namelijk toch enigzins moeilijk voor te stellen dat de film mijn aandacht vast had weten te houden wanneer het bijvoorbeeld 30 minuten langer zou zijn geweest. Ondanks de goede uitvoeriing legt de film zichzelf wel te veel beperkingen op, met zijn weinige locaties en slechts een handjevol personages.

Het blijft gelukkig allemaal goed genoeg zoals het nu is, met ook een redelijk goed te noemen sfeer en visuele stijl. Ondanks dat het budget er zeer waarschijnlijk niet voor is, weet de film wel alsnog een zeer professionele uitstraling te hebben, waardoor het interessant om te zien zou zijn waartoe regisseur Reem Morsi nog meer toe in staat zou zijn wanneer ze een hoger budget en beter script tot haar beschikking zou krijgen.

Onderhoudende film

Zeker geen verrassende of ijzersterke thriller, maar toch een redelijk onderhoudende film, die dan ook een meer dan prima tussendoortje blijft.

6/10


Bekijk trailer