Recensie: Star Wars: Visions - Aflevering 8: Lop & Ocho


Het is enorm lastig om een beetje diepgang te creëren voor iets wat niet langer dan 20 minuten duurt, maar deze korte film slaagt hier wel degelijk in!

Daar waar veel van de andere "Star Wars: Visions" korte films toch voornamelijk op originaliteit en de visuele stijl focussen, krijg je bij Lop & Chop meer het gevoel dat er ook voornamelijk veel aandacht aan het script was besteed. Het heeft een goede opbouw voor een korte film en het wordt geholpen door de sterke dialogen.

Daarmee is overigens niet gezegd dat er geen of weinig aandacht is besteed aan het visuele aspect van de film. In tegendeel zelfs. Het is een prachtig uitziende film, die goed gebruik maaakt van de plek waar het zich afspeelt. Het levert een aantal geweldig uitziende momenten op, die ook nog eens goed gecombineerd worden met de meer typische Star Wars aspecten.

Tot de goede momenten hoort helaas niet de actie. Het is gehaast en oogt niet heel prettig. Het is lastig om te zeggen wat er precies gaande is soms, wanneer twee personages elkaar te lijf beginnen te gaan met een lightsaber. 

Ondanks de wellicht wat vreemd ogende personages en minder sterke aspecten, slaagt de film er alsnog in om heel sterk over te komen, voornamelijk gedragen door het subtiele verhaal en prachtige animaties.

8/10