Recensie: Star Wars: Visions - Aflevering 7: The Elder


Het is een redelijk vast patroon in alle korte "Star Wars: Visions" films. De goeierikken komen een slechterik of slechterikken tegen, waarna het vechten geblazen is. Dit helpt echter wel goed om ook alle korte films goed met elkaar te kunnen vergelijken. Ik moet dan toch tot de conclusie komen dat The Elder niet tot de goede-, maar niet top-afleveringen behoort.

Het verhaal is vrij simpel gehouden, zonder al te veel achtergrond en context te bieden. Dit werkt tot op zekere hoogte, maar uiteindelijk blijft de film toch om te veel antwoorden schreeuwen, met name wat de slechterik van de film betreft.

De slechterik is wel gelijk een heerlijke slechterik. Kwaadaardig tot op het bot, qua uiterlijk en acties. De lightsaber duels laten helaas echter wel wat te wensen over, terwijl ze uiteindelijk wel de belangrijkste momenten van de film vormen.

Qua animaties valt er aan de andere kant echter juist weer weinig te klagen. De stijl ziet er prachtig gedetaileerd en indrukwekkend uit, wat de film toch ook een goede sfeer mee weet te geven. Misschien iets te duister en mysterieus om ook daadwerkelijk van te kunnen genieten, maar desalniettemin erg knap gemaakt, wat ook direct een goede samenvatting als geheel van deze korte film zou kunnen zijn.

7/10