Recensie: Star Wars: Visions - Aflevering 6: T0-B1


Voor wie zich ooit eens had afgevraagd hoe het eruit zou zien wanneer Star Wars met Pinokkio gecombineerd zou worden...Hier is het antwoord!

Met zijn 13 minuten aan speeltijd is dit één van de kortere "Star Wars: Visions" films, maar soms is er simpelweg ook niet veel nodig om een verhaal toch effectief over te kunnen brengen. Het is een simpel en op het eerste oog ook een ietwat kinderachtig verhaal, maar absoluut wel één waar ik veel plezier mee heb gehad.

Door zijn personages is dit één van de schattigste "Star Wars: Visions" films, maar naarmte het vordert wordt het ook steeds duidelijker dat het meer in petto heeft. Het maakt wellicht wat standaard en voorspelbare keuzes met het verhaal, maar het zijn wel keuzes die de film ook alsnog voldoende spektakel biedt.

De animatiestijl zit ergens tussen die voor kinderen en volwassenen in, wat wellicht ook een zeer bewuste keuze is geweest gezien het verhaal, waarin iemand van onschuldig en ontwetend 'kind' uitgroeit tot een ware Jedi. Niet alles werkt even goed en het neemt vaak ook een loopje met de 'regels' van het Star Wars universum, maar qua vermaak blijft dit een meer dan prima film.  

7/10