Recensie: Star Wars: Visions - Aflevering 9: Akakiri


Bij deze laatste korte geanimeerde film uit het eerste seizoen van "Star Wars: Visions" hou je continue het gevoel dat er echt een hele goede film verborgen zit in dit geheel, die er alleen maar niet uit weet te komen.

Met zijn 14 minuten is de film behoorlijk aan de korte kant, zelfs voor de "Star Wars: Visions" standaard. Er is dan ook geen excuus waarom de film niet even wat meer zijn tijd genomen had om het verhaal beter te vertellen. Want het is toch echt voornamelijk het verhaal wat deze korte film ervan weerhoudt om echt goed te kunnen worden.

De idee├źn waren duidelijk daar, maar het geheel wordt toch rommelig gepresenteerd. Het is aan de ene kant fijn hoe het verhaal iedere paar minuten zich op een andere locatie afspeelt en snel blijft voorbewegen, samen met de personages, maar zaken blijven hierdoor ook ernstig onderontwikkeld. Het is op een gegeven ook bijna niet meer bij te houden wat er nou exact gaande is in het verhaal en wat het uiteindelijke doel is. Wat hierbij zeker niet helpt is het zwaar onbvredigende einde. Met name onbevredigend omdat de film toch de uiteindelijk oh zo nodige lading emoties mist.

Wat positief om te vermelden blijft zijn de animaties. Een geweldige stijl die opnieuw voor een groot aantal visueel prachtige momenten zorgt. Net als het verhaal voelen de animaties voor de verschillende personages wel iets te onevenwichtig. Ieder personage lijkt eruit te zijn alsof ze in een afzonderlijke film met een andere stijl thuishoren.

6/10