Recensie: Star Wars: Visions - Aflevering 3: The Twins


Alleen al het feit dat deze korte film zich volledig richt op de 'dark side' en daarmee dus de 'bad guys', is uniek te noemen en een reden waarom het verfrissend werkt om te kijken!

Het is ook zeer positief te noemen hoe de korte film er toch behoorlijk goed in slaagt om het verhaal effectief te vertellen, door geen tijd te verspillen en alles vanzelf duidelijk te laten worden door de film simpelweg te laten gebeuren. Het maakt het tot een film met een goed tempo, die nooit verveeld.

De animatiestijl maakt het geheel ook prettig om naar te kijken, al ogen sommige actiescènes te rommelig en daardoor onoverzichtelijk. Daar staan echter een aantal visueel indrukwekkende momenten en goed geluid design tegenover, waardoor de film toch nog wel goed in balans voelt.

Een ander element waardoor de film toch verre van perfect blijft, is het feit dat toch wel duidelijk is dat de film-makers deze keer weinig kaas van Star Wars hadden gegeten. Dat is aan de ene kant geen enkel probleem, aangezien het juist de bedoeling is van "Star Wars: Visions" om film-makers de volledige vrijheid te geven om een unieke en daarmee dus ook originele visie op Star Wars te laten geven, maar in dit geval werkte het voor mij toch wat storend hoe lightsabers werkten en hoe de personages er blijkbaar geen enkel probleem mee hadden om in de ruimte te ademen en hun ding te doen, zonder ook tegenwerkt te worden door zwaartekracht. Het klinkt wellicht wat vreemd om te zeggen dat dit te onrealistisch is voor een science-ficiton project, maar het is in dit geval toch echt zo.

7/10