Recensie: Star Wars: Visions - Aflevering 2: Tatooine Rhapsody


Terwijl deze korte animatie best vermakelijk om te kijken is, kampt het toch met een behoorlijk probleem. Natuurlijk komt het ook voornamelijk door de korte duur van de film, maar het voelt alsof er een groot gedeelte mist.

Wanneer dit een aflevering zou zijn van een op zichzelf staande serie, waarin dezelfde personages een rol zou spelen, zou dit absoluut een geweldige aflevering zijn geweest. Probleem is echter dat dit niet het gevoel is. De 14 minuten durende film staat volledig op zichzelf en deze tijd is toch echt te kort om genoeg te weten te komen over de personages en hun achtergrond. En dat terwijl de personages zo op het eerste oog toch echt prima lijken. Vermakelijk en lekker uniek, maar helaas wordt er te weinig aandacht besteed aan hun achtergrond, waardoor er qua diepte en emoties absoluut niets te genieten valt in deze film.

Ondanks dat het concept van een moderne band die het probeert te maken niet echt Star Wars-achtige voelt heb ik daar toch weinig problemen mee. Een doel van "Star Wars: Visions" is om een unieke animatie stijlen, verhalen en personages te brengen en daar slaagt deze film dan ook prima in. Dat het niet iedereen aan zal spreken, aangezien het geen actie of dergelijke oplevert is ook begrijpelijk. Het doet ook allemaal wat simplistisch en kinderachtig aan, ondersteund door een animatiestijl die je veelvuldig in Japanse animatieseries voor kinderen ziet.

Bonuspuntjes blijven dat de film je meeneemt naar een aantal bekende plekken en er ook tal van bekende gezichten uit de films te zien zijn, zoals Boba Fett en Jabba the Hutt.

6/10