Recensie: Star Wars: Visions - Aflevering 4: The Village Bride

 


Opnieuw een zeer Japanse animatie film die onderdeel uitmaakt van de serie "Star Wars: Visions". Met zijn locaties, kleding en culture aspecten ademt het werkelijk 'Japan', waarbij het ook niet vergeet om een typisch Star Wars gevoel te creëren.

Ondanks dat de film met zijn 19 minuten uiteraard kort te noemen is, is het wel één die zijn tijd neemt om het verhaal te vertellen. Het maakt de film als geheel toch iets te traag voor mijn smaak, helemaal wanneer je beseft dat veel dingen alsnog onderbelicht en onderontwikkeld blijven in het verhaal. De emoties missen daardoor toch een bepaalde lading, wat mogelijk geholpen zou hebben om de film net even iets interessanter te maken, qua verhaal en personages.

Wat absoluut wel leuk en toch ook behoorlijk origineel te noemen is, is dat het verhaal zich afspeelt tijdens de prequel trilogy. Nog geen stormtroopers of zelfs clone troopers in deze film, maar battle droids! 

De actie is ook redelijk goed te noemen, al komt het rijkelijk laat en is er uiteindelijk ook te weinig van te zien in de film. De tweede helft blijft beduidend beter en leuker om te kijken dan de eerste, al blijft het al met al net iets te veel een film die vol zit met goede idee, maar een iets mindere executie hiervan.

7/10