Dingen die ik behandeld zou willen zien in de Obi-Wan Kenobi serie (deel 2)


**Waarschuwing** Ondanks dat er nog niet veel over de serie bekend- of bevestigd is, zullen potentiële spoilers gaan volgen in dit artikel. Niet verder lezen wanneer je vrij van spoilers wilt blijven.

Hello there! Nu 2022 steeds meer beging te naderen, nadert ook één van de belangrijkste gebeurtenissen van dat jaar: de komst van de langverwachten Obi-Wan Kenobi serie, naar Disney+. Er zijn slechts nog altijd een handjevol details bekend over de komende serie, maar voor de doorgewinterde Star Wars fan lijken al een aantal zaken vast te staan. Zo zijn er enkele vragen die de films openlieten, die de serie ongetwijfeld zal gaan behandelen en dankzij de plek in de tijdlijn weet je ongeveer al welke dingen je zou kunnen gaan verwachten.

Na het recent opnieuw kijken van "Star Wars: Episode IV - A New Hope" vielen mij dan ook een aantal dingen op, die ik graag behandeld zou willen zien in de Ob-Wan Kenobi serie en die misschien ook wel behandeld zouden MOETEN worden, om de puntjes tussen de prequel en original trilogy in te vullen. Deze week zal ik mij richten op de hoofdpersoon: Obi-Wan/Ben Kenobi.

Weten wanneer het verhaal zich afspeelt

Net als dat "The Mandalorian" een aantal vragen lijkt te gaan beantwoorden die de sequel trilogy openliet, zou Obi-Wan Kenobi een perfect mogelijkheid kunnen gaan zijn om de prequel en original trilogy nog beter met elkaar te verbinden. Iets wat "Rogue One" eerder al succesvol deed, door het verhaal te vertellen over hoe de Death Star plannen in de handen van Princess Leia terecht waren gekomen, aan het begin van "Star Wars: Episide IV - A New Hope". Om te weten welke vragen de Obi-Wan Kenobi serie zou kunnen gaan bantwoorden, is het ten eerste belangrijk om de plek in de tijdlijn te weten: 10 jaar na "Star Wars: Episode III - Revegen of the Sith" en 9 jaar voor "Rogue One" en "Star Wars: Episode IV - A New Hope".

De Imperial boys

Dat Hayden Christensen terug zal terug als Darth Vader is inmiddels al bevestigd, net als dat het al zo goed als zeker lijkt dat hij ook terug zal keren als Anakin, voordat hij het Darth Vader pak droeg, in flashbacks. Met de terugkeer van Darth Vader wordt tegelijk eigenlijk ook bevestigd dat meerdere Imperial personages een rol in het verhaal zullen gaan spelen. Grotendeels nieuwe gezichten naar alle waarschijnlijkheid, maar het lijkt ook absoluut niet onrealistisch om te denken dat een aantal andere bekende gezichten terug zullen gaan keren.

- Wanneer Darth Vader aan Tarkin aangeeft dat Obi-Wan op de Death Star is, tijdens "Star Wars: Episode IV - A New Hope", lijkt Tarkin duidelijk te weten om wie het hier gaat. Is het daarom onwaarschijnlijk dat Tarkin en Obi-Wan een historie hebben en Tarkin ook te zien zal zijn in de Obi-Wan Kenobi serie? Het is niet iets waar veel over gepraat wordt, maar ik zou persoonlijk niet verrast zijn om Tarkin te zien. Ondanks dat de acteur Peter Cushing in 1994 overleed, werd zijn personage eerder opnieuw tot leven gebracht in de films "Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith" en "Rogue One", dankzij moderne technieken. Als Grand Moff overzag hij de bouw van de eerste Death Star en was hij een belangrijke politieke leider en spil in de Imperial army. Met de terugkeer van Tarkin zouden we mogelijk ook meer te zien gaan krijgen van de constructie van de eerste Death Star, die door Luke Skywalker in "Star Wars: Episode IV - A New Hope" werd vernietigd, met Tarkin aan boord.

In "Star Wars: Episode IV - A New Hope" is de dynamiek tussen hem en Darth Vader ook dusdaning dat hij zelfs in meerdere opzichten boven Darth Vader lijkt te staan en Darth Vader heeft er dan ook geen problemen mee om bevelen van hem aan te nemen. Dat Darth Vader en Tarking een lange historie samen lijken te hebben lijkt dan ook zonder meer vast te staan. Het zou interessant zijn om te zien hoe deze dynamiek was ontsaan en wat voor missies en taken ze samen hebben uitgevoerd, voor  de gebeurtenissen in "Star Wars: Episode IV - A New Hope".

- Wanneer Tarkin zijn opwachting zal maken, lijkt het ook niet onwaarschijnlijk dat Darth Sidious/Palpatine dit tevens zal gaan doen. Maar ook wanneer Tarkin niet zijn opwachting zal maken lijkt de terugkeer van Sidious/Palpatine zeker niet uitgesloten, al lijkt het mij vooral geweldig om de drie eens gezamelijk in een zelfde scène te zien, na hun eerdere korte moment samen. op het einde van "Star Wars: Epsiode III - Revenge of the Sith". Net als de rol van Tarkin hoeft de rol van Sidious/Palpatine niet groot in de serie te zijn. Liever niet zelfs. De hoofpersoon blijft immers Obi-Wan en er lijken ook genoeg andere dingen in de serie plaats te gaan vinden. Maar een korte cameo in een aflevering zou absoluut tot de mogelijkheden moeten behoren. Desnoods slechts kort als een hologram, zoals in "Star Wars: Episode V - The Empires Strikes Back" het geval was. 

Het zou interessant om te zien zijn hoe hij snode plannen smeedt en bevelen uitdeelt aan Darth Vader of andere officieren, maar het zou minstens zo interessant zijn om te zien hoe hij de senaat bestuurt en bespeelt, na de gebeurtenissen uit "Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith". Het was namelijk niet tot de gebeurtenissen uit "Star Wars: Episode IV - A New Hope" dat de sentaat ontbonden werd en tussen episode III en IV hebben we nog niet kunnen zien maar zoals gezegd hoeft het allemaal niet heel groots of uitgebreid te zijn.

  - Een interessante vraag blijft natuurlijk ook hoeveel we van de 'klassieke' Darth Vader zullen gaan zien en wat deze allemaal uit zal gaan voeren. Persoonlijk hoop ik op twee of drie momenten gedurende de gehele serie, waarin we hernieuwd kennis zullen gaan maken met de brute boosaardigheid van de Sith lord, met of zonder light saber.

Geruchten over opnieuw een duel tussen Darth Vader en Obi-Wan doen al langer de ronde, wat niet helemaal op zijn plaats lijkt, aangezien de confrontatie in " "Star Wars: Episode IV - A New Hope" toch sterk doet vermoeden dat dat de eerste is waarin de twee elkaar weer treffen, na het door Obi-Wan gewonnen gevecht in "Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith". Een flashback naar dit gevecht wat nieuwe beelden op zal gaan leveren- of een droom/force vision scène waarin de twee het opnieuw tegen elkaar opnemen behoren wat mij begreft tot de realistischere opties.

- Geen Imperial- en met het risico dat de serie behoorlijk vol dreigt te raken met cameo's, zou een Darth Maul terugkeer toch wel op zijn plaats lijken. De animatie series deden het al eerder, maar met zijn terugkeer in "Solo: A Star Wars Story" stond het voor iedereen ook daadwerkelijk onomstotelijk vast: Darth Maul leefde nog. Wat ze met zijn personages precies van plan zijn is nog altijd niet duidelijk, maar dat hij op wraak zou zinnen is geen onwaarschijnlijk scenario voor een voormalige Sith. 

Aangezien deze series waarschijnlijk een laatste kans zal zijn om Darth Maul en Obi-Wan gezamelijk te zien kunnen zijn, gezien de tijdlijn, is het niet gek om te denken dat we een confrontatie tussen de twee gaan zien. Zo niet, zal Darth Maul ongetwijfeld zijn rentree in een andere serie en/of film gaan maken, waarin hij uiteindelijk ook definitief zal gaan sterven. Het lijkt echter nogmaals passender qua emoties en historie dat dat door de hand van Obi-Wan zal gaan gebeuren, gezien de gebeurtenissen uit "Star Wars: Episode I - The Phantom Menace". Niet dat ik per se opnieuw een light saber gevecht tussen de twee hoef te zien, aangezien het niet erg waarschijnlijk lijkt dat hun eerste duel overtroffen kan gaan worden, maar als het toch 'moet' gebeuren, dan maar in deze serie. Hierbij zou ik met name ook erg benieuwd zijn wat Maul zijn verdere rol in de serie zal gaan zijn, aangezien hij geen Sith meer is en naar alle waarschijnlijkheid ook geen banden met andere Sith lords zal hebben.