Tegenstanders van FC Groningen in de groepsfase van de Europa League 2015/2016: Olympique Marseille


Van alle tegenstanders van FC Groningen was Olympique Marseille veruit de meest in het oog springende naam. Ook al wist men misschien niet veel van de club en en de huidige selectie, had het zeker de naam van een topclub in Frankrijk Met 9 kampioenschappen en zelfs een Champions League winst achter de naam is dat ook niet meer dan terecht te noemen.

De club had dan ook verreweg de selectie met de meeste (oud)internationals binnen de ploeg. Twee daarvan, Benjamin Mendy en doelman Steve Mandanda, wisten in 2018 zelfs het Wereldkampioenschap in Rusland te winnen met Frankrijk. Zowel Mendy als Mandanda maakten ook daadwerkelijk speelminuten op dit WK. Beiden mochten opdraven in de groepswedstrijd tegen Denemarken, toen Frankrijk al door was naar de volgende ronde. Het speelde de wedstrijd uiteindelijk gelijk. Mandanda speelt, op een kort uitstapje naar AC La Havre en Crystal Palace na, sinds 2007 al bij Olympique Marseille. Hier is hij nog altijd eerste keus onder de lat. 

Mendy maakt tegenwoordig furore bij het Engelse Manchester City. Met de club heeft hij sinds zijn vertrek uit Marseille inmiddels al 3 kampioenschappen weten te winnen. Zijn aandeel in deze kampioensseizonen is niet altijd even groot geweest door een tweetal zware blessures, maar wanneer fit, lijkt hij vaak verzekerd van een basisplaats of speelminuten.

  

Argentijnse spits Lucas Ocampos, die in de 2 wedstrijden tegen FC Groningen 1 keer wist te scoren, speelts sinds 2019 bij het Spaanse Sevilla FC, met wie hij in zijn eerste aldaar seizoen de Europa League won. Ocampos, tegenwoordig vaker buitenspeler van beroep, deed in de finale 71 minuten mee en is sinds 2019 tevens Argentijns international. In zijn debuutwedstrijd tegen Duitsland maakte hij ook direct zijn eerste interlandgoal.

Een andere spits die tegen FC Groningen wist te scoren was de Belgische Michy Batshuayi. Een speler die inmiddels een behoorlijke reputatie heeft opgebouwd als supersub en sinds zijn vertrek bij Olympique Marseille zijn brood verdient bij de Engelse topclub Chelsea, door wie hij een aantal keer is uitgeleend aan andere grote clubs als Borussia Dortmund en Valencia. Voor België heeft hij inmiddels 35 interlands gespeeld, waarin hij maar liefst 22 keer heeft weten te scoren. Ook op het afgelopen EURO 2020 was hij actief voor zijn land. Hier had hij echter maar 14 minuten mee mogen doen, in de gewonnen wedstrijd tegen het Finland van Tim Sparv.


Meest bekende naam uit de Olympique Marseillle selectie van destijds was echter Karim Rekik. De Nederlandse international had de overstap van Manchester City naar de Franse havenstad gemaakt in de zomer van 2015, nadat hij eerder bij met name bij PSV veel bekendheid en lof had geoogst in Nederland. Marseille was zeker niet zijn laatste buitenlandse bestemming. Na een periode bij het Duitse Hertha BSC speelt hij tegenwoordig bij het Spaanse Sevilla FC, waar hij naast oud-ploeggenoot Lucas Ocampos ook samen met oud-FC Groningen speler Oussama Idrissi speelt.

Leuk bonus feitje: Centrale verdediger Rolando, die in de 2 wedstrijden tegen FC Groningen in actie kwam, speelt tegenwoordig bij ander oud-poulegenoot SC Braga.

Verder naar SC Braga >>>>

Direct naar Slovan Liberec

Terug naar hoofdpagina


Geen opmerkingen