Filmrecensie: A Perfect Christmas Pairing (2023) Geregisseerd door Dave Thomas


Ondanks dat het een film is die echt wel de juiste ingrediënten in zich heeft, is het toch geen film die ook heel goed weet te werken. De personages zijn hier niet leuk genoeg voor, het liefdesverhaal te oppervlakkig en de film zit verder ook vol onnodige afleiding, dat nergens naartoe weet te gaan. 

Zeker niet het beste wat het genre te bieden heeft

Voor liefhebbers van het genre zal de film echt nog wel zo zijn waarde gaan hebben, maar ook zij zullen uiteindelijk moeten concluderen dat dit verre van het beste is dat het genre heeft te bieden.

Wanneer je je verstand op nul zet valt er echt nog wel wat te genieten van de sfeer en onbevangenheid van de film, maar wanneer je ook maar een beetje aandacht aan het verhaal besteed valt al snel op dat het allemaal wel erg matig in elkaar zit.

Behoorlijk vlak

Het is geen film waarin personages een interessante groei of verandering doormaken, wat al één van de redenen is waarom het niet heel interessant om te kijken is.

Het zorgt er logischerwijs ook voor dat de personages nooit heel leuk of interessant om te volgen weten te worden, ook omdat de film ze niet genoeg sterke karaktereigenschappen weet mee te geven. Ergens blijven de personages vrij constant iets onbekends over zich heen houden, en dan niet op een mysterieuze of intrigerende manier. Het helpt ook zeker niet dat de personages vrij vlak worden gespeeld door de acteurs. Van goede emoties is eigenlijk dan ook op geen enkel moment sprake in de film.

Een weinig warm liefdesverhaal

Dat de acteurs vrij vlak zijn heeft ook absoluut zo zijn weerslag op het liefdesverhaal van de film. Ook deze blijft vrij oppervlakkig, al blijft het schrijfwerk uiteindelijk de grootste boosdoener.

De film weet maar geen goede reden te geven waarom de twee hoofdpersonages uiteindelijk voor elkaar vallen. Ze lijken alleen voor elkaar te gaan omdat ze toevallig op hetzelfde moment op dezelfde plaats waren, maar wat ze in elkaar zouden zien, of hoe ze elkaar als personen aan weten te vullen en in vuur en vlam te zetten? Ik heb werkelijk geen idee. Het is dan ook zeker geen film waar de vonken vanaf springen, wat de liefde betreft.

Het liefdesverhaal, die toch altijd het hart van dit soort films is, is absoluut een grote reden waarom de film niet enorm leuk of meeslepend om te kijken is. Dat het allemaal enorm voorspeelbaar verloopt is hier uiteindelijk zeker niet de belangrijkste reden voor.

Slechte en onnodige verhaallijnen

Het is ook vrij opmerkelijk hoe de film tal van verhaallijnen heeft, die echter totaal nergens heen weten te gaan. 

Aan de ene kant waardeer ik het dat de film probeerde om hier en daar dingen wat op te leuken en interessant te maken met wat meer verschillende personages en verhaallijnen die wat extra spanning en drama met zich meebrengen, maar de film weet op een dermate matige manier met zijn verhaallijnen om te gaan, dat het vaak niet meer is dan een onnodige afleiding, die werkelijk ook nooit iets bevredigends met zich mee weet te brengen.

Sla gerust over

Niet een film om lekker bij weg te zwijmelen en ook zeker geen film om warm van te worden en goed vermaakt door te worden. Wanneer je een goede romantische kerstfilm zoekt zou deze dan ook zeer zeker overgeslagen mogen worden.

4/10


Bekijk trailer