Filmrecensie: Magic in Mistletoe (2023) Geregisseerd door Paula Elle


Dat dit soort films altijd een vaste formule volgen is wel duidelijk, maar wat tegelijkertijd ook niet te ontkennen valt is dat Hallmark deze formule als geen ander onder de knie heeft. "Magic in Mistletoe" is dan ook een prima genrefilm te noemen, die goed te kijken is rond de kerstdagen.

Clichés die werken

Ja, als je dit soort films vaker kijkt is al wel vrij snel duidelijk hoe dingen zich zullen gaan ontwikkelen en uiteindelijk aflopen, maar wat deze film goed doet is dat het zijn clichés weet te laten werken.

Het blijft allemaal enorm voorspelbaar, maar er zit tenminste een bepaalde logica in het verhaal. Er is een goede reden waarom de hoofdpersonen elkaar in eerste instantie niet echt mogen en wantrouwen en er wordt een redelijk goede reden gegeven waarom de hoofdpersoon wat verbitterd over de kerstdagen is. Het geeft de film allemaal goede redenen om de magie en warmte van de kerstdagen te tonen, wanneer de hoofdpersonen langzaamaan ontdooien en niet alleen warme gevoelens krijgen voor de kerstdagen, maar ook zeer zeker voor elkaar.

De juiste snaren

Het is ergens dus niet erg om vol te zitten met clichés als film, zolang je deze clichés maar goed weet te laten werken. In dat opzicht stelt "Magic in Mistletoe" absoluut niet teleur. 

Het weet de juiste snaren te raken, zonder hierbij al te serieus of heftig te worden qua emoties of drama. Dit soort films zijn altijd enorm veilig om te kijken en zijn er meer mee bezig om je warme en blije gevoelens te bezorgen dan dat het indruk probeert te maken met zijn ontwikkelingen en het algemene verhaal.

Voldoende gaande

Het verhaal zelf is dan ook vrij standaard te noemen, maar gelukkig weet het tegelijkertijd wel goed hoe het dingen interessant genoeg moet houden.

Het tempo is vrij aardig en er zijn ook meer dan voldoende andere personages in de film, naast zijn twee hoofdpersonen, die het verhaal goed gaande weten te houden. Zonder verder al te veel afleiding te bieden overigens. Het blijft een film die voornamelijk om zijn twee hoofdpersonen blijft draaien, maar in dit geval is dat absoluut geen straf, aangezien ze leuk genoeg zijn om te volgen en ook een vrij aardige chemie hebben samen.

Prima liefdesverhaal

En ja, dit soort films blijven natuurlijk ook altijd voornamelijk draaien om zijn liefdesverhaal. Of de film wel of niet werkt staat of valt dan ook vaak bij het feit of er wel of geen goede chemie tussen zijn twee hoofdpersonen is.

En ondanks dat de twee hoofdpersonages, gespeeld door Lyndie Greenwood en Paul Campbell, niet eens enorm veel met elkaar gemeen lijken te hebben, wordt hun liefde toch geloofwaardig genoeg gemaakt. Niet zozeer dus door het verhaal, maar meer door de acteurs, die goed met elkaar overweg lijken te kunnen. De vonken spatten er nooit vanaf, maar leuk en lief genoeg is het wel degelijk.

Leuk en goed voor de liefhebber

Zeker geen briljante of hele verrassende film, maar binnen zijn genre weet het wel meer dan prima te werken. Liefhebbers van leuke, lieve, warme en veilige romantische kerstfilms zullen dan ook een prima tijd met deze film gaan hebben.

7/10


Bekijk trailer