Filmrecensie: Our Christmas Wedding (2023) Geregisseerd door Andrew Cymek


Kerst is niet alleen het seizoen van cadeautjes, kerstbomen en je vol laten stouwen met lekker eten, maar ook van kerstfilms. Door de jaren heen is hierbij steeds meer de focus komen te liggen op de romantische aspecten, wat uiteraard alles te maken heeft met het gevoel van samenzijn en de warmte en gezelligheid die deze periode toch altijd uitstraalt.

Het levert af en toe ook echt wel wat aardige films op, maar de overgrote meerderheid zijn zoetsappige en voorspelbare film, die misschien wel redelijk hun doel dienen, maar tegelijk qua kwaliteit en originaliteit ver onder de maat zijn. "Our Christmas Wedding" is echter een kerstfilm die zelfs zijn doel wat voorbijschiet en dan ook niet bijster zal helpen om je goed in de kerst- or romantische stemming te krijgen.

Het concept botst met de benadering

Aan de ene kant is het concept iets wat de film nog wel redelijk fris en origineel om te kijken weet te maken, maar aan de andere kant is het ook iets waardoor de film niet goed weet te werken.

Wie zou kunnen denken dat het plannen van een huwelijk binnen twee weken negatief voor je relatie en persoonlijke leven zou kunnen werken. Toch is dit iets waar de hoofdpersonen uit deze film zich aan wegen. Wat volgt is een hoop stress en verdere negativieit, waarbij de liefde vaak ver te zoeken is. Het is dan ook wat raadselachtig waar de film zijn warmte, liefde en vermaak uit dacht te kunnen gaan halen. Het concept van de film botst dan ook sterk met de benadering, die heus nog wel probeert om dingen positief te houden.

Lastig om mee te kunnen leven

Het is simpelweg geen hele leuke film om te kijken, Het is niet zo dat de hoofdpersonen elkaar de tent uit vechten, maar het is ook zeker niet zo dat de liefde van het scherm spat. Het voelt dan ook wat lastig om met de hoofdpersonen mee te kunnen leven en om ook goed mee te kunnen gaan in hun liefde. 

Het is zeker geen film die goed- of ├╝berhaupt genoeg op de romantische aspecten weet te richten. Na het zien van deze film zou het idee van trouwen dan ook eerder negatieve dan positieve kriebels gaan bezorgen bij mensen.

Geen fijne hoofdpersonen

Het helpt hierbij ook allemaal niet dat er geen echte chemie lijkt te zijn tussen zijn hoofdpersonen. Lastig om te zeggen of dit ook daadwerkelijk aan de acteurs zou liggen. Het is logischer om te denken dat het meer ligt aan het feit dat de twee hoofdpersonen niet enorm veel samen te zien zijn in de film, wat puur door het concept komt.

Hierbij moet ook gezegd worden dat de film er ook wel erg weinig moeite voor doet om ervoor te zorgen dat je de hoofdpersonen leuk zou gaan vinden. Niet dat ze enorm vervelend zijn, maar het zit af en toe echt wel ietwat tegen het randje aan.

Werkt niet binnen zijn genre

Zeker geen film die je lekker in de romantische- of kerststemming zal gaan krijgen. Het concept werkt wel erg tegen de film, wat het simpelweg niet leuk of lief genoeg weet te maken.

4/10


Bekijk trailer