Filmrecensie: The Wedding Veil Journey (2023) Geregisseerd door Ron Oliver


Kijk, ik denk dat er niemand zal zijn die verwacht dat "The Wedding Veil Journey" prijzen binnen gaat harken, maar binnen zijn genre weet het wel degelijk erg goed te werken. Vermakelijk en in zekere zin ook vrij origineel.

Aardige andere invalshoek

Met The Wedding Veil serie aan films heeft Hallmark Channel toch wel redelijk goud in handen. Het doet je gelijk afvragen waarom niet meer Hallmark films dezelfde formule volgen, in plaats van dezelfde soort liefdesverhalen verhalen continu te blijven herkauwen, om vervolgens in een iets ander jasje opnieuw uit te brengen.

Zo is het vrij verfrissend dat dit niet een film is over twee mensen die elkaar onmoeten en verliefd worden, maar twee mensen die al getrouwd. Want waarom zou een romantische film eigenlijk alleen over mensen die elkaar voor het iets ontmoeten moeten gaan? Het is eigenlijk veel interessanter om te zien hoe een relatie zich ontwikkeld en standhoud, tussen twee mensen die elkaar door en door kennen.

Veilig, maar plezierig

Niet dat de film vol enorme dramatische ontwikkelingen zit. Zoals vijwel iedere Hallmark Channel film is ook deze film enorm veilig, zodat je zeker ook niet bang hoeft te zijn dat dingen slecht af zullen lopen, voor welk personage dan ook. Tja, is dat een spoiler? Eigenlijk niet voor een Hallmark Channel film.

Het is wat goedkoop en simplistich, maar tegelijk ook iets wat uiteraard een goed gevoel geeft. Het is dan ook werkelijk prima om een film als deze te gaan kijken, wanneer je in de stemming zou zijn voor iets luchtigs en waarbij je je geen zorgen hoeft te maken dat je zakdoeken paraat zou moeten houden.

Voldoende variatie

Waar deze film zich ook vrij aardig mee onderscheid is dat het goed gevuld is, met ook voldoende variatie. Er zijn verschillende subplots en de film concentreert zich zeker niet alleen maar op zijn twee hoofdpersonen.

Niet dat de verhaallijnen en andere personages bijster interessant zijn of dat het enorm verrassend werkt allemaal, maar het is desalniettemin prettig hoe de film weet te variëren en hier ook vrij knap een goede balans in weet te vinden.

Warme film, met een goed tempo

Dat de film plezierig weet te werken komt ook zeker door de locaties. Door het verhaal voor het grootste gedeelte in Griekenland af te laten spelen heeft de film echt wel een aardig onbevangen, warm vakantiegevoel over zich heen, zonder ook direct als toeristische propaganda te voelen.

De film weet de focus er goed bij te houden en blijft zich sterk op zijn verhaal concentreren. Het zorgt ervoor dat de film vrij constant goed- en op een prettige manier blifjt verlopen. Het tempo is vrij hoog en blijft nooit te lang bij slechts één onderwerp hangen, waarbij ook nog eens geen van de verschillende verhaallijnen als nutteloos aan zouden voelen of afleidend werken.

Weet knap te werken

"The Wedding Veil Journey" is een film die niet eens geweldig hoeft te zijn om toch heel goed te werken. Niet verrassend en niet heel spannend allemaal, maar wel degelijk vrij verfrissend binnen zijn genre en met name ook enorm plezierig om te kijken.

7/10


Bekijk trailer