Filmrecensie: Christmas at the Golden Dragon (2022) Geregisseerd door David I. Strasser


Hey, een kerstfilm die zich in en rond een Chinees restaurant afspeelt. Toch weer iets nieuws dat we af kunnen gaan strepen. Maar in alle serieusheid, los van zijn locatie en concept weet deze film verder ook vrij origineel en met name ook leuk te werken.

Veel leuke personages en verhaallijnen

Wat met name erg prettig aan de film is, is dat het een grote variatie aan personages volgt, zonder dat het ooit rommelig weet te worden. Het lukt vrij aardig om een goede balans te vinden tussen de personages en alle afzonderlijke verhaallijnen, waarbij de één natuurlijk leuker of meer interessant werkt dan de ander, maar het is in ieder geval niet zo één of meer van de verhaallijnen het tempo uit de film halen of voor onnodige afleiding zorgen.

Een grote reden waarom de verhaallijnen heel aardig weten te werken zijn zeker zijn personages. Ondanks dat de film echt niet enorm veel tijd heeft om zijn personages op te bouwen zijn ze toch allen vrij uniek en zeker ook interessant genoeg geschreven. Het maakt ze zowel goed als ook leuk om te volgen, ook geholpen door de verdere prettige positieve sfeer van de film.

Vrij goede drama

Het is ook absoluut prettig dat de film voor de verandering niet alleen puur om liefde of familie draait, maar meer om een mengeling van dingen. Het weet zelfs ruimte te vinden voor wat drama, wat de film ook absoluut net even iets meer diepte mee geeft dan de gemiddelde Hallmark Channel film.

Geen zorgen, het draait uiteraard nog altijd enorm om positiviteit en zijn drama weet zich ook nooit tot iets enorm zwaars of serieus te ontwikkelen, maar het is wel allemaal genoeg om dingen net even iets meer meeslepend- en misschien ook wel iets verrassender te maken.

Niet alleen maar over liefde

Met name het feit dat de film niet alleen maar om een romance draait, pakt verrassend goed uit voor de film. Het maakt het allemaal net even iets minder cliché en gestroomlijnd. In plaats daarvan voelt dit als een film over 'echte' mensen, wat uiteindelijk ook hetgeen is waar de film zijn meeste warmte uit haalt. 

Want ja, het blijft bovenal ook nog altijd een fijne en zeer prettig kerstfilm om te kijken, gelukkig dus ook voor de mensen die wat flauw zijn- of simpelweg niet zitten te wachten op een film met een standaard en voorspelbaar liefdesverhaal.

Leuk en goed binnen zijn genre

Wanneer je de kerstdagen door zou willen brengen met zoetsappige en zoals altijd zeer veilge Hallmark Channel films, dan is "Christmas at the Golden Dragon" absoluut één van de betere, meer leuke en ook originele films waar je dat mee zou kunnen doen.

7/10


Bekijk trailer