Filmrecensie: All Saints Christmas (2022) Geregisseerd door Troy Scott


Het concept van deze film klinkt wat flauw, maar toch weet het wel degelijk als een hele aardige genrefilm te werken uiteindelijk. Niet heel geweldig, niet heel verrassend, maar wel vrij leuk.

Goede komedie benadering

Voornaamste reden waarom deze film vrij aardig weet te werken is omdat het meer een komedie benadering kiest en niet zozeer alleen maar op de romance weet te concentreren.

Je zou zelfs kunnen zeggen dat het liefdesverhaal wat naar de achtergrond wordt gedrukt, wat teleurstellend zal zijn voor sommige mensen, maar uiteindelijk weet het concept en algehele verhaal wel beter te werken door zijn gekozen benadering. Het maakt dingen er niet geloofwaardiger op, maar waar het wel voor zorgt is dat het "All Saints Christmas" een vrij leuke, lieve en warme film om te kijken maakt.

Het verhaal zelf heeft niet veel te bieden

Het verhaal had ook echt wel een goede en effectieve benadering nodig, aangezien het an sich echt niet enorm veel om het lijf heeft. Het houdt dingen constant vrij simplistisch en het is het type film dat zijn subplots nooit echt tot iets door laat ontwikkelen. 

En hier waren wel degelijk meer dan genoeg mogelijkheden voor. Het verhaal heeft nog altijd meer te bieden dan dat er uiteindelijk uit wordt gehaald. Om echter maar zo leuk en veilige mogelijk om te kijken te blijven laat de film weinig van zijn drama doorontwikkelen. Aan de ene kant teleurstellend, omdat het ervoor zorgt dat het een vrij oppervlakkige belevenis blijft, maar aan de andere kant deert het de film uiteindelijk wienig, omdat het nog altijd genoeg anders te bieden heeft.

Leuke personages

Ondanks dat de romance niet eens heel sterk werkt, blijven de personages wel leuk om te volgen. Ze zijn allemaal vrij aardig geschreven en iedereen brengt weet iets unieks te brengen, wat met name ook prima aan het vermaak en komedie weet bij te dragen.

Doordat de personages vrij lief en leuk zijn krijgt de film ook al vrij snel een warme en positieve sfeer, die dit soort films ook echt altijd wel nodig hebben. Een prima simplistische en vermakelijke film om te kijken rond de kerstdagen.

Vermakelijke en prima film

Zijn benadering zorgt er uiteindelijk voor dat dit zowel een vermakelijke als prima film om te kijken is. Ondanks dat het verhaal echt niet veel voorstelt werkt het wel goed voor de komedie, waarbij het er ook vrij aardig in weet te slagen om een goede kerstsfeer neer te zetten.

7/10


Bekijk trailer