Recensie: The Afterparty - Aflevering 4: Chelsea


Bij een aflevering over een personage die tot nu toe één van de minst interessante is hou je vooraf toch wel een beetje je hart vast. Dit was echter nergens voor nodig, zo blijkt gelukkig. Zowel qau stijl als verhaal is deze aflevering een zeer welkome.

Qua verhaal weet deze aflevering echt wel weer veel toe te voegen aan het geheel, waardoor je langzaamaan een steeds breder en meer helder plaatje krijgt van wat zich precies heeft afgespeeld. De onderlinge verhouding en geschiedenis tussen de verschillende personages wordt ook meer duidelijk. Ik zou zelfs willen zeggen dat qua verhaal dit de aflevering is die tot nu toe het meeste aan de serie heeft weten toe te voegen.

Maar ook qua stijl is deze vierde aflevering zeker een welkome toevoging. Een stijl die meer als een thriller omschreven zou kunnen worden, zonder dat het hierbij natuurlijk ook zijn komedie uit het oog verliest. Het is dan ook zeer knap hoe gemakkelijk deze afleveringen verschillende stijlen met elkaar weet te mengen. Het weet zowel spannend als grappig te zijn, waarbij het één het ander nooit in de weg begint te zitten.

Nee, Chelsea, gespeeld door Ilana Glazer, is nog altijd niet het meest aansprekende personage die de serie te bieden heeft, maar om te zien wat voor rol ze speelt in het groter geheel blijft gelukkig wel degelijk interessant om te zien in deze aflevering. Het helpt ook om de andere personages te laten groeien en om het mysterie verder te vergroten. Ergens heb je ook echt niet het idee dat je enigzins dichter bij het antwoord bent gekomen, maar dat is ook niet iets wat je per se hoeft te verwachten van een vierde aflevering uit een serie van acht.

Het is een aflevering die gelukkig ook opnieuw ruimte biedt voor het slachtoffer, gespeeld door Dave Franco. Tot nu toe blijft hij echt wel één van de hoogtepunten. Het is ook goed hoe de serie een centrale focus probeert te houden met de personages die de moord proberen op te lossen, zodat niet alle afleveringen als afleveringen op zich zouden overkomen. Het vormt echt wel één goed geheel, wat "The Afterparty" ook maakt tot een serie die uitermate geschikt om te bingen is. De lengte van de afleveringen voelen hier ook precies kort/lang genoeg voor.

Ondanks dat deze aflevering echt niet de meest vermakelijk is tot nu toe, is het wel de aflevering die het meest 'volwassen' voelt en ook meer toevoegt aan het verhaal, wat dit absoluut een succesvolle- en ook zeer welkome aflevering maakt als middenstuk van dit seizoen.

8/10