Recensie: The Afterparty - Aflevering 3: Yasper


Voor dit eerste dit seizoen wordt eens écht lekker gek en eigenzinnig gedaan. De stijl uit de voorgaande afleveringen gaat min of meer overboord, om plaats te maken voor vermaak in een nog hoger tempo.

In de voorgaande afleveringen was Yasper, gespeeld door Ben Schwartz, al duidelijk behoorlijk aanwezig. Het is dus ook niet heel verwonderlijk dat de aflevering die om hem draait tot nu toe de meest sprankelende en eigenzinnige is. Niet dat het ook geheel uit de toom valt bij de voorgaande afleveringen overigens, maar het wet er wel knap in te slagen om alle sterke elementen uit de eerste afleveringen te pakken en hier toch opnieuw een eigen draai aan te geven, waardoor het zowel vermakelijk als origineel weet te zijn.

Deze aflevering zou de musical-aflevering genoemd kunnen worden, met een aantal heerlijke overdreven musical nummers, die enorm goed zijn uitgevoerd, zowel qua zang, dans als beeld. Een moderne musical zoals we vaker tegenkomen tegenwoordig, alleen met dan net even een iets meer komische benadering.

De aflevering als geheel verloopt ook net even iets lekkerder en sneller dan de voorgaanden. Qua humor en verhaal klopt het net even iets beter allemaal, zonder verder te zeggen dat de voorgaande afleveringen tot nu toe een teleurstelling waren natuurlijk. Verre van gelukkig.

Het is ook vrij verfrissend hoe het verhaal niet zozeer opnieuw een herhaling van zetten is, maar het verhaal in dit gevaal vrij origineel verloopt, ook al speelt het zich uiteraard gedurende dezelfde gebeurtenissen uit de voorgaande afleveringen af.

Ik begin echter al wel een vermoeden te krijgen waar de serie uiteindelijk naartoe zal gaan en zo heb ik ook al een aardig idee van wie de moordernaar(s) zou kunnen zijn. Ik hoop ergens ook niet dat de serie deze richting op zal gaan aangezien het behoorlijk cliché voor het genre zou zijn. Maar aan de andere kant zou het natuurlijk ook zo kunnen zijn dat mijn Jessica Fletcher-skills mij in de steek laten, of dat de serie alsnog iets geheel verrassends gaat doen wat ik niet aan zag komen. Ik sluit dit laatste ook absoluut niet uit. De serie is er tot nu toe zeer zeker creatief genoeg voor, zoals deze derde aflevering ook zeer goed en effectief weet te demonstreren.

8/10