Filmrecensie: Pumpkin Everything (2022) Geregisseerd door Jeff Beesley


Bij deze film kan ik me goed voorstellen dat er zowel mensen gaan zijn die zich enorm vermaakt zullen gaan voelen, als mensen die zich wat meer teleurgesteld zullen gaan voelen. Het is namelijk niet een film die zich, in tegesntelling tot veel andere Hallmark Channel films, enorm op zijn romance richt, wat voor mij persoonlijk wel zo prettig en verfrissend werkte.

Genoeg variatie

Niet dat het verhaal enorm sterk is, maar het is fijn hoe er verschillende dingen in deze film gaande zijn, waardor het ook zo veel meer dan weer een typische romantische genrefilm is. 

Er zijn ook meer dan genoeg verschillende personages aanwezig, met verschillende verhaallijnen, waardoor de film zeker meer dan genoeg variatie weet te bieden. Het is is nogmaals niets enorm sterks of verrassends, maar het is wel degelijk leuk en goed om te kijken, ook doordat de film een zekere onschuld over zich heen heeft.

Lekker veilig

Je hoeft nooit bang te zijn dat zijn drama te zwaar zal gaan worden en dat je emoties de overhand zullen gaan nemen. Het kijken van deze film is enorm veilig, wat zeker iets zegt over het gebrek aan echte kwaliteit en originaliteit, maar het maakt het vrij perfect om te kijken wanneer je in de stemming bent voor iets enorm simplistisch en veiligs waarbij je je goed zult gaan voelen.

Liefde en Halloween

Een film die zich rond Halloween afspeelt, zonder dat het een horrorfilm is, is eigenlijk wel iets unieks, waardoor de film gelukkig ook nog altijd iets origineels blijft houden qua concept, al hoef je verder dus geen originaliteit in het verhaal te verwachten. Toch blijft het prima om mee in de Halloween stemming te komen. Een feest en periode die langzaamaan ook steeds meer en meer aan populariteit begint te winnen in Nederland.

Of zie het misschien ook meer als een herfstfilm, die ook echt wel weet aan te voelen als een lekker dikke trui met een warme kop koffie of chocomelk.

Niet een enorm romantische film

Maar ja, ik kan ook absoluut niet ontkennen dat de film zo zijn tekortkomingen blijft houden. Zo is het toch wel wat vreemd hoe de familie gelijktijdig een familiedrama is, zonder zwaar drama te bieden, als ook een romantische film. In zekere film voelt het echt wel alsof er twee verschillende films door elkaar heen lopen soms, waarbij het één vaak wel van het ander afleidt. 

Ik kan ook wel zeggen dat wanneer je veel romantiek verwacht of hier in de stemming voor bent, je wellicht het beste deze film links kunt laten liggen. Er zijn voor jou dan wel betere Hallmark Channel films beschikbaar, al is het ook zeker niet ondenkbaar dat je alsnog prima van de fijne sfeer en leuke personages kunt gaan genieten in deze film.

Valt prima te kijken

Een zeer simplistisch, maar ook zeer fijne en leuke film, die meer dan prima te kijken valt.

6/10


Bekijk trailer