Filmrecensie: Into The Deep (2022) Geregisseerd door Kate Cox


In zijn kern is deze film niet eens enorm origineel, maar toch weet het alsnog als dusdanig te werken door het verhaal op een redelijk originele locatie af te laten spelen en door je steeds genoeg te geven waardoor de film goed blijft lopen en je op het verkeerde been blijft zetten.

Fijne verrassingen, zonder echt verrassend te zijn

Met name voor de liefhebber van het genre zullen alle verrassingen wellicht niet echt als verrassingen gaan komen, maar ook dat mag verder de pret niet drukken. De film weet namelijk erg goed met zijn clichés om te gaan. Het is geen enorm spannende film, maar wel één die alsnog meer dan genoeg goede thriller en mysterie elementen in zich heeft.

De opbouw van de film is dan ook werkelijk prima te noemen. Het laat je denken dat het de ene kant op zal gaan, totdat het iets doet waardoor dingen opeens een totaal andere wending krijgen. Dit werkt erg prettig. Want ondanks dat de verrassingen misschien dus niet echt hele grote verrassingen zijn, is het desalniettemin wel fijn om deze verrassingen in de film te hebben. Het is fijn dat de film constant een andere richting opgaat, zodat het ook niet al te veel in herhaling blijft vallen.

Simpel maar effectief

Het is misschien dan ook waar dat als vermaak deze film beter werk dan als een thriller. Het is uiteindelijk een heel makkelijke te verteren film, die dingen ook nooit onnodig complex maakt. Het is bij wijze van spreken prima om iets anders te doen tijdens het kijken van deze film, zonder dat je iets essentieels zal missen. Klinkt niet echt als iets positiefs over een film te zeggen, maar soms is het wel degelijk prettig om een film te treffen die dingen simpel, maar effectief weet te houden.

Laat je zelf de puzzelstukjes in elkaar leggen

Het is ook vrij knap hoe het dingen goed lopende weet te houden, terwijl dit een film is die zich bijna volledig op een kleine boot midden in de oceaan afspeelt. 

Het is natuurlijk ook waar dat de film met zijn 90 minuten niet overdreven lang is, maar er zijn tal van voorbeelden van films van 90 minuten of zelfs korter die alsnog te lang kunnen voelen doordat ze vervelen of soms zelfs vervelend om te kijken zijn, omdat ze niet goed weten wat ze moeten doen om de film te kunnen vullen.

Deze film weet echter zijn verhaal goed interessant te houden door je niet constant teveel te willen geven. Het verklapt eigenlijk vaak vrrijwel niets en laat het meer aan jezelf over om de puzzelstukjes in je hoofd in elkaar te laten vallen, terwijl het er ook goed voor weet te zorgen om deze puzzelstukjes af en toe weer door elkaar te husselen.

Prima kwaliteit

Door het beperkt aantal locaties en personages zal het ook geen hele dure film geweest zijn om te maken, maar gelukkig straalt dit verder nergens vanaf. De film ziet er zeer goed uit, met prima camerawerk, dat er bovendien voor weet te zorgen dat de film er niet constant hetzelfde uitziet, ondanks dat het zich dus wel op dezelfde plekken afspeelt.

De acteurs helpen ook om het geheel tot op zekere hoogte goed geloofwaardig te kunnen houden. Er is een fijne balans tussen de weinige- maar verschillende personages in de film, die ieder wat weten te brengen.

Weet zich goed staande te houden

Zeker weten niet de meest intense of originele thriller die je ooit zal zien, maar wel één die meer dan genoeg vermaak, varatie en kwaliteit in zich heeft om zich goed staande te kunnen houden

7/10


Bekijk trailer