Filmrecensie: Easter Sunday (2022) Geregisseerd door Jay Chandrasekhar


Een vermakelijke, maar toch ook wel erg simplistische komedie. Het maakt "Easter Sunday" een film die te kijken valt, maar ook wel erg gemakkelijk te vergeten is.

Een salvo aan grappen

Eigenlijk is deze komedie wel meer als een stand-up show, wat uiteraard verder ook wel vrij passend is gezien zijn hoofdpersoon. Het vuurt in een rap tempo een hoop grappen op je af, in de hoop dat er iets van zal gaan plakken. In zekere zin werkt dit ook prima, aangezien het dingen vermakelijk weet te houden, maar het is duidelijk ook iets wat probeert te verbloemen dat de film verder niet enorm veel te bieden heeft.

Wel erg simplistisch

Qua verhaal is de film met name wel echt enorm vlak. Voor het grootste gedeelte volgt het niet eens echt een verhaal en springt het simpelweg van de ene gebeurtenis naar de ander, alsof het losse sketches zijn. Het maakt de film niet per se rommelig of onsamenhangend, maar voornamelijk wel enorm simplistisch. 

Wanneer je de film kijkt blijft constant duidelijk dat er niet enorm veel moeite in het verhaal gestoken is en de film vaak wel erg op zijn hoofdpersoon en zijn kwaliteiten om het publiek te vermaken en laten lachen vertrouwt.

Reclame voor Jo Koy

En ja, het is ook zeker niet vervelend om Jo Koy in deze film aan het werk te zien. Het is een stand-up komiek waar ik niet bekend mee was, maar hij heeft in ieder geval het charisma en zelfvertrouwen om deze film te dragen en vaak ook vrij leuk om te kijken te maken.

Het blijft echter soms ook wel erg een reclamefilm voor hem. Je hoeft niet te denken dat er iemand gaat zien die niet om de grappen van Jo kan lachen en hij speelt ook min of meer een versie van zichzelf in deze film. Ik denk dat het er echt wel aan bij zal gaan dragen dat zijn naam iets bekender gaat worden en hij meer tickets zal gaan verkopen. In dat opzicht is deze film ook absoluut geen mislukking te noemen. Ondanks dat de film niet erg goed is, weet het zijn ster wel goed te verkopen.

Behoorlijk oppervlakkig

Met al zijn thema's heeft de film duidelijk meer problemen. Ten eerste is Pasen toch een wat vreemde feestdag om een familiefilm omheen af te laten spelen. Het voelt dan ook absoluut niet als een feestdag-film, al doet zijn titel vast anders vermoeden.

Uiteindelijk draait het veel meer om familie, wat best aardig en lief gedaan is, maar tegelijk mist het toch ook echt wel een duidelijke boodschap. De film bouwt een aantal dingen op, maar uiteindelijk weet het hier vrij weinig mee te doen. Dit had absoluut een warme film kunnen zijn met zijn thema's en boodsschappen over familie, vanuit een Aziatische invoelshoek, maar het geeft er de voorkeur aan om maar zo veilig en simpel mogelijk te blijven, wat het toch wel een behoorlijk oppervlakkige- en ook gemakkelijk te vergeten film maakt.

Leuk, maar zeker geen goede film

Het is zeker niet vervelend om "Easter Sunday" te kijken, maar uiteindelijk toch ook wel erg simplistisch en weinig effectief met zijn verhaal en thema's. Het neemt allemaal niet weg dat de film zeker nog wel leuk om te kijken blijft, maar een hele goede film valt het verder toch echt niet te noemen.

5/10


Bekijk trailer