Filmrecensie: DC League of Super-Pets (2022) Geregisseerd door Jared Stern & Sam Levine


Voelt het ergens wat vreemd dat een animatiefilm die gericht is op jonge kinderen de klassieke DC superhelden vermakelijker naar het scherm weet te brengen dan de meeset recente DC films is gelukt? Het legt vooral bloot wat het probleem met deze recente DC films is: te weinig gericht op het brengen van vermaak, terwijl het werkelijk goud in handen heeft met personages als Superman, Batman, Wonder Woman en Aquaman. Iets waar deze film wel goed gebruik van weet te maken, al blijft het utieraard een film die ook vooral op zijn dierlijke personages blijft gericht.

Volledig zijn eigen ding

Wat je ook over de film moet weten, is dat het volledig zijn eigen ding is. Op geen enkele manier is het verbonden met andere DC films of series. Dat betekent ook dat voor de personages letterlijk en figuurrlijk terug naar het tekenbord is gegaan. De film weet zijn geheel eigen draai te geven aan de persoonlijkheden van zijn verschillende helden, als ook hun uiterlijk. Best verfrissend uiteindelijk en het helpt de film een verse start te maken, ondanks dat iedereen uiteraard de personages in grote lijnen al wel kent.

Het zorgt ervoor dat de film zijn geheel eigen wereld kan creëren en het maakt hier dankbaar gebruik van. Het ziet er bijhoorlijk uniek uit qua stijl. Kleurrijk en knuffelbaar natuurlijk, maar nog wel altijd met het juiste superhelden gevoel.

Iets te bekend allemaal

Dit gevoel komt uiteraard ook voort uit zijn verhaal, die een typisch superhelden verhaal is. Iets te typisch misschien. Ondanks zijn leuke nieuwe invalshoek komt het verhaal verder wel heel erg bekend voor. Het weet dan ook geen echte verrassingen te bieden, maar wat erger is, is dat het verhaal als geheel ook vrij simpel is.

Het laat dingen wel erg makkelijk. Hoe het superhelden team van dieren samenkomt, komt wel erg goed uit allemaal en er is weinig wat er natuurlijk aan voelt. De film zit erg geforceerd in elkaar en laat geen van zijn verhaallijnen ooit echt goed ontwikkelen. De film is dan eigenlijk ook niet meer dan puur vermaak, zonder echte inhoud.

Prima vermaak

Maar gelukkig stelt het met zijn vermaak absoluut niet teleur. Door zijn simpele verhaal is het wel een lekker snelle film, die nooit te lang stilstaat bij iets of iemand. De film weet je hiermee goed in de film te houden. Iets wat zijn verhaal dus stukken minder goed weet te lukken.

Met name jonge kinderen zullen erg kunnen genieten van de snelle actie, leuke grappen en lief uitziende personages, vertolkt door een sterke en goed gecaste sterrencast. 

Eerlijk is eerlijk, voor een film als deze zit het wel echt aan de bovenkant binnen zijn genre, wat zijn vermaak betreft. Maar ook qua verdere kwaliteit valt er eigenlijk weinig te klagen over de film.

Goed gemaakt

De animaties zijn schitterend. Met name de actie momenten zijn erg goed gaan en de film slaagt er goed in om uniek uitziende personages dusdanig uit te beelden dat je direct een hoop over hun persoonlijkheid zou weten, door er alleen maar naar te kijken. Erg knap gedaan allemaal.

De personages zijn allemaal ook lekker verschillend en uniek in hoe ze zijn. Ze weten elkaar allemaal op een goede en leuke manier aan te vullen en de film weet een juiste balans te vinden tussen het gebruik van zijn dieren en klassieke superhelden. Zo is er eigenlijk voor iedereen wel wat. Voor de liefhebbers van superheldenfilms genoeg actie en vermaak en voor de liefhebbers van (huis)dieren en animatiefilms in het algemeen genoeg geslaagde humor, leuke personages en knappe animaties. Voor zowel jong als oud een prima film om te kijken.

Beter dan de gemiddelde DC film

Een erg vermakelijke animatiefilm, die niet alleen leuker en beter is dan de gemiddelde animatiefilm, maar ook zeker dan de gemiddelde DC film in het algemeen van de laatste jaren.

7/10


Bekijk trailer