Filmrecensie: 14 Love Letters (2022) Geregisseerd door Amy Force


Dit is toch wel een beetje zoals dit soort films horen te zijn. Voorspelbaar? Ja. Behoorlijk ook. Maar het wel een prettige sfeer neer te zetten, met leuke personages en een fijn liefdevol verhaal.

Goed binnen zijn genre

Dit soort films zijn enorm veilig en zullen mede daardoor ook nooit enorm lang bij je blijven hangen, maar wanneer je ze kijkt zal dit je waarschijnlijk niet enorm gaan storen.

Het kijken van dit soort films voelt wel een beetje als een warme deken, waarbij je min of meer al weet wat er allemaal zal gaan gebeuren, maar waarbij je ook weet dat het nooit te zwaar zal gaan worden. Het drama is nooit te serieus en er zal dan ook alijd meer gezwijmeld dan gehuild gaan worden bij dit soort films. Wanneer je liefhebber bent van dit soort films, of simpelweg in de stemming bent voor iets luchtigs, is "14 Love Letters" absoluut een meer dan prima optie om te kijken.

Een prettige sfeer

Hoofdreden waarom deze film zo goed weet te werken is zijn sfeer. Zjin verhaal en concept is namelijk absoluut niet de beste of meest overtuigende te noemen, maar doordat de film alles op een prettige manier luchtig weet te houden, zonder geforceerde komedie, is het wel een enorm fijne en lieve film om te kijken.

In dit gevalis het ook enorm prettig dat de dramatische ontwikkelingen, die toch altijd min of meer verplicht blijven in dit soort films, nooit in de weg komen te zitten van wat de film probeert neer te zetten met zijn sfeer.

Leuke personages

De film wordt ook absoluut gedragen door zijn personages. Het is ook fijn hoe de film gevuld is met meerdere personages, in plaats van slechts een handjevol, zoals vaak wel het geval is bij dit soort type films. Het geeft de film vaak net even iets meer variatie en snelheid mee. 

Het is ook fijn dat de personages gespeeld worden door prima acteurs. Prima voor dit soort films dan natuurlijk. Ze hebben een goede charisma en het is makkelijk om de personages al snel leuk en aardig te gaan vinden, met Vanessa Sears als stralend middelpunt. Ze is ook de hoofdreden waarbom de romance goed en geloofwaardig weet te werken in de film. Het is ook erg leuk gedaan hoe de romance zich langzaam ontwikkeld en het voor de veranering eens niet direct duidelijk is dat deze twee personage uiteindelijk voro elkaar zullen gaan vallen. Niet dat de film niet enorm voorspelbaar is, maar het blijft heel prima aangepakt allemaal.

Het verhaal blijft matig

Het is eigenlijk enorm knap dat de film zo goed weet te werken als het doet, aangezien het concept wel vrij matig is. Het is ergens ook wel wat vreemd hoe de '14 letters' uiteindelijk maar een kleine rol spelen in het verhaal, maar wellicht dat dit juist de reden was waarom de film alsnog wel goed weet te werken.

Het verhaal blijft echter wel iets waardoor ik de film uiteindelijk niet beter kan noemen dan gemiddeld. Dat is echter vaak al heel wat voor dit soort films, die enorm inwisselbaar zijn met elkaar en van beduidend minder niveau qua acteerwerk, sfeer en algehele stijl.

Goed gedaan

Enorm voorspelbaar, maar toch goed gedaan. Voor de liefhebbers van het gerne valt er meer dan genoeg om van te smullen met "14 Love Letters". Ook ik had er absoluut voldoende plezier mee.

6/10


Bekijk trailer