Filmrecensie: Memory (2022) Geregisseerd door Martin Campbell


Kijk, ik ga natuurlijk echt niet zeggen dat dit een geweldige film is. Het is een zeer typische genrefilm, waar Liam Neeson zich weer eens een weg door gromt, maar ik kan aan de andere kant ook niet ontkennen dat het nog wel altijd prima vermaak weet te bieden.

Schiet zijn doel niet voorbij

Weinig aan de film is origineel of enorm goed uitgevoerd te noemen, maar niet iedere film is gemaakt om mee te doen om de prijzen. En gelukkig niet! Het is enorm standaard in zo'n beetje iedere manier die je in zou kunnen denken, maar waar het in slaagt is om vrij constant prima vermaak te bieden.

Er is een lekker tempo en ondanks dat de film duidelijk niet het grootste budget had, is er ook voldoende actie aanwezig. Het weet de film op de juiste momenten weer wat op te leuken, aangezien het het verder echt niet van het verhaal hoeft te hebben.

Twee totaal verschillende films in één

Het verhaal komt vrij warrig over. Dit komt voornamelijk doordat het zich op twee afzonderlijke personages concentreert, gespeeld door Liam Neeson en Guy Pearce. Dit is op zichzelf niet zo'n probleem, maar het wordt wel vrij problematish doordat de film door deze benadering teveel als twee verschillende films in één voelt. Dingen komen vrij laat in de film pas goed samen en zelfs dan vraag je je nog af waarom deze benadering nou precies nodig was.

De benadering maakt de film gelukkig niet enorm lastig om te volgen, maar ik kan ook niet zeggen dat het dingen enorm interessant maakt. Dingen ontwikkelen zich redelijk, maar nooit tot iets wat je op het puntje van je stoel zal brengen, of je enorm zal verrassen.

De acteurs helpen de film bovengemiddeld te zijn

Ja, de aanwezigheid van Liam Neeson en Guy Pearce draagt gelukkig wel degelijk iets toe. Ze weten genoeg in de film te stoppen qua acteerprestaties, waardoor het nooit voelt als opnieuw een goedkope genrefilm om hun bankrekening verder mee te spekken. In zekere zin geloof ik echt wel dat ze iets in het script zagen en vertouwden op de kwaliteiten van regisseur Marin Campbell om dit tot een goede genrefilm te maken.

Vertrouwen wat deels terecht was. De film heeft absoluut kwaliteiten waardoor ik het in veel opzichten bovengemiddeld kan noemen. Bovengemiddeld qua tempo, hoe het eruitziet en ook zeer zeker qua acteerwerk.

Degelijke genrefilm

Ja, er zijn betere genrefilms om te kijken dan "Memory", maar ook absoluut veel slechtere. De film doet wat je ervan verwacht, maar het weet het gelukkig wel op een voornamelijk prima manier te doen.

6/10


Bekijk trailer