Filmrecensie: Titanic 666 (2022) Geregisseerd door Nick Lyon


Verrassend genoeg is dit niet een film die het ware verhaal over de beroemde eerste tocht en het uiteindelijke zinken van de uit de kluiten gewassen kano Titanic vertelt, maar één die zich in de moderne tijd afspeelt op de Titanic III (ja, er is ook al een film over de Titanic II), met een behoorlijke horror twist. Klinkt belachelijk, maar toch ergens ook stiekem leuk? Dan is "Titanic 666" tot op zekere hoogte een prima film voor je. Roept het concept nu al andere gedachtes bij je op? Beter om er dan ook maar ver van weg te blijven, want goed is het natuurlijk ook echt niet te noemen.

Neemt zichzelf niet te serieus

Het goede nieuws is dat de film zichzelf ook overduidelijk niet al te serieus neemt. Doordat de acteurs duidelijk plezier hadden, is de film voor de kijker ook redelijk vermakelijk te noemen. En nee, ook echt niet meer dan redelijk, wantd e film weet uiteindelijk teleurstellend weinig te doen met zijn vermakelijke concept.

Doet te weinig

Uiteindelijk doet de film niet genoeg om een komedie te zijn, niet genoeg om interessant te zijn en ook zeer zeker niet genoeg om een horror film te zijn. Vooral dat laatste voelt als een enorme gemiste kans. Niet alleen wekt de titel van de film bepaalde verwachtingen, maar met een concept als deze zou je toch verwachten dat de film meer zou doen met zijn horror thema's.

Het is het allemaal net niet, wat de film toch echt helemaal volledig aan zichzelf te wijten heeft. De kansen om lekker volledig over de top te gaan en volop vermaak en gekkigheid te bieden lagen continue voor het grijpen, maar de film weet uiteindelijk slechts sporadische enige goede momenten te bieden.

Nooit heel goed of interessant

Het is zelfs wat schrikbarend hoe traag en ook saai om te kijken deze film soms kan worden. Vooral het gehele middengedeelte van de film weet nooit genoeg vermaak te bieden of dingen goed en interessant te laten ontwikkelen.

Het maakt zich te weinig druk om zijn verhaal en ook zijn personages zijn maar matig geschreven. Aan de ene kant zijn een aantal van hen echt wel leuke karikaturen, maar wanneer ze zo goed als niets leuks te doen krijgen kunnen ook zij uiteraard maar weinig redden. Aan de andere kant is het wellicht ook goed dat de personages niet enorm veel te doen krijgen in de film. De acteerprestaties zijn namelijk niet heel overtuigend te noemen.

Ziet er wel overtuigend uit

De film ziet er wel nog altijd redelijk goed uit. Het is zelfs oprecht knap te noemen hoe het vaak weet te overuigen met zijn sets. Het schip dat gebruikt was weet als een overtuigend alternatief voor de Titanic te werken en het was ook een slimme zet van de film om niet teveel te vertouwen op zijn special effects, aangezien ook dit zeker niet de film zijn sterkste punt was.

Heeft alsnog zo zijn waarde

Al met al heeft de film zeker nog zo zijn waarde voor mensen die houden van 'slechte' films met belachelijke concepten. Ondanks al zijn zwakheden is het nog altijd vermakelijker en beter van kwaliteit dan de gemiddelde genre poging, maar deze film ook goed of zelfs ook maar redelijk geslaagd noemen zou te ver gaan.

5/10


Bekijk trailer