Filmrecensie: Love Classified (2022) Geregisseerd door Stacey N. Harding


Hallmark Channel films zijn vaak zo enorm hetzelfde dat de patronen al snel gemakkelijk te herkennen zijn en alle films hetzelfde lijken. Het is dan ook enorm verfrissend om een Hallmark Channel film een keer iets anders te zien doen, zoals gelukkig ook het geval is met "Love Classified".

Moderner en jeugdiger

De film voelt werkelijk veel moderner dan andere meer typische Hallmark Channel films. Of misschien beter gezegd, minder oubollig. Jeugdiger met zijn verhaallijnen, thema's en personages en een tempo dat in gedeeltes stukken hoger ligt dan vaak het geval is. Fijner om weg te kijken ook, al is het niet per se ook beeter dan de gemiddelde poging.

Uiteindelijk erg vlak

De film begint nog heel veelbelovend, maar al snel wordt het duidelijk dat de meeste verhaallijnen nergens heengaan en dat dingen zich ook wel heel traag en weinig interessant weten te ontwikkelen. Het heeft er in het begin nog alles weg van dat dit een leuke romantische film gaat worden, die net zo is gestructeerd als "Love Actually", maar uiteindelijk kiest de film er toch voor om voornamelijk op één verhaallijn te focussen en alle anderen als subplots te behandelen. Erg jammer, ook omdat zijn hoofdverhaallijn uiteindelijk maar weinig om het lijf heeft.

Er gebeurt niks in waardoor het drama enigzins goed van de grond komt en het is gek genoeg uiteindelijk zelfs geen hele romantische film. Erg vlak dan ook, wat al zijn emoties en thema's beteft, ondanks dat de film genoeg in zich had om veel te kunnen vertellen.

Deels succesvol

Zijn benadering weet uiteindelijk dan ook maar deels te werken. Aan de ene kant is het tempo en de stijl prettig, maar doordat het vrijwel niets goed weet te ontwikkeling voelt de film op momenten alsnog traag en onnodig lang voelt. 

De personages blijven vrij leuk en ze bieden de film ook gelukkig nog altijd voldoende variatie, maar ik had ze tegelijkertijd  wel graag in een andere film gezien. Deze weet ze uiteindelijk toch net even iets te weinig te doen te geven.

Niet beter dan gemiddeld

Aan de ene kant nog altijd verfrissender en origineler dan de gemiddelde Hallmark Channel film wat zijn benadering en thema's betreft, maar de uitvoering is dusdanig dat ik niet kan zeggen dat het ook beter is dan de gemiddelde genre poging.

6/10


Bekijk trailer