Recensie: Peacemaker - Aflevering 5: Monkey Dory


Eigenlijk kan ik me geen serie herinneren die me zo vaak en zo hard heeft laten lachen. En dan reken ik ook absoluut alle komedie series mee. De situaties, de personages en met name ook de dialogen in "Peacemaker" hebben echter iets onweerstaanbaars, waardoor het kijken van de serie een waar genot is. Deze aflevering gelukkig ook meegerekend! 

Van alle afleveringen tot nu toe is dit wellicht de aflevering die meeste acte in zich heeft. Het voelt dan ook als een non-stop actiescène, zelfs wanneer er geen actie op het scherm te zien is. Dit door het zeer hoge tempo, waardoor de aflvering ook werkelijk voorbij vliegt.

Des te knapper is het dan ook dat deze aflevering alsnog veel toe weet te voegen qua verhaal en de dingen waar de serie als  geheel naar aan het toe bouwen is. Zo wordt steeds duidelijker wie de slechteriken zijn en waar de 'helden' dus precies tegen en voor aan het vechten zijn.

Wat ook helemaal knap is, is dat de serie er nog altijd in weet te slagen om zijn hoofpersoon meer en meer menselijk te maken, ondanks zijn extreme persoonlijkheid en het feit dat hij dan ook één grote wandelende karikatuur is. Toch krijg je dus ook steeds meer en meer sympathie voor hem, omdat de serie je laat zien waar hij vandaan komt en af en toe zijn menselijke trekjes door laat schemeren.

Maar nee, dit blijft uiteraard niet waar de serie zijn grootste kracht zijn. Zijn extreme en absurde situaties blijven voor enorm veel vermaak zorgen en in een tijd als deze is het goed om te zien dat de makers, maar ook zeer zeker de acteurs, een vrije hand hadden gekregen om lekker te doen wat ze willen. Het blijft zich goed uitbetalen, waardoor ook deze aflevering opnieuw enorm plezierig weet te zijn om te kijken.

9/10