Recensie: Peacemaker - Aflevering 4: The Choad Less Traveled


Niet alleen weet de "Peacemaker" serie het nog altijd te presteren om een vermakelijke te zijn, het begint langzaamaan ook steeds meer als een meer typische superhelden serie te voelen, in de goede zin van het woord.

Geen zorgen, hetgeen wat de serie uniek en zo geweldig leuk om te kijken maakt is nog altijd aanwezig in de serie. De vermakelijke personages, de vlugge en gevatte dialogen en de licht absurdistische humor. Wat daar steeds meer en meer aan toegevoegd wordt is een verhaal die steeds meer begint te boeien. Mysterie en spanning wordt goed opgebouwd en ik begin zo langzamerhand steeds meer benieuwd te raken welke richting uiteindelijk op zal gaan met zijn verhaal.

Ook weet het dus steeds meer als een ware superhelden serie aan te voelen, door het simpele feit dat steeds meer personages met speciale krachten of expertises hun opwachting maken en een belangerijke rol beginnen te spelen in het verhaal. Het zorgt uiteraard ook voor meer actie, waarbij ik kan zeggen dat het er gelukkig niet op lijkt dat de serie wat begint af te dwalen van zijn hoofdpersoon. Het blijft bovenal toch echt een serie over Peacemaker, waarbij de andere personages wel steeds meer en meer belangrijk lijken te worden voor het verhaal. 

Bepaalde personages gaan duidelijk meer invloed hebben op het verloop van het verhaal dan ze oorspronkelijk leken te hebben. De serie zit tot nu dus ook vol met goede en interessate ontwikkelingen wanneer het op zijn personages aankomt, inclusief Peacemaker zelf. En wie had gedacht dat zo'n bruut en lomp personage als Peacemaker steeds meer en meer menselijk zou worden. Dit lukt "Peacemaker" tot nu toe verressand goed, waarbij het er ook niet op lijkt dat het af zal remmen in de komende afleveringen. Het heeft er juist alle schijn van dat dingen alleen nog maar interessanter zullen gaan worden, waarbij het ongetwijfeld ook niet zal vergeten om je te blijven vermaken.

8/10