Recensie: Peacemaker - Aflevering 2: Best Friends, For Never


Vergeleken met de sprankelende en enerverende eerste aflevering is deze aflevering absoluut een stapje qua kwaliteit, maar wanneer zelfs de mindere afleveringen van een goede serie nog altijd vermakelijk weten te zijn weet je dat je een formule in handen hebt.

Opnieuw wordt de aflevering vrijwel volledig gedragen door zijn humor en de leuke personages. Naast het Peacemaker personage van John Cena beschikt de serie over een groot aantal andere personages die wat meer gegrond zijn, wat op zijn beurt ook weer weet bij te dragen aan de goede absurdistische humor van de serie. 

Doordat de aflevering een heerlijk moordend tempo vast weet te houden vliegt de aflevering ook weer werkgelijk voorbij. Maar gelukkig niet zonder je ook vrijwel constant te vermaken met zijn dialogen, gekke momenten en ditmaal ook iets meer actie. 

Wat de serie tot nu toe ook erg goed weet te doen is de duistere toon vasthouden waar DC zo dol op is en bekend om staat, maar tegelijk lukt het ook om de serie enorm veel stijl mee te geven en het doet ook zeker niet koud of duister aan, ondanks het feit dat deze aflevering zich voor het grootste gedeelte gedurende de nacht afspeelt.

Waar de aflevering toch wat mee laat liggen, is zijn verhaal. Het voelt niet echt of je qua verhaal echt enorm veel verder bent gekomen na de eerste aflevering en het is nog niet erg duidelijk waar de verschillende verhaallijnen naartoe zullen gaan. Hier en daar alsnog wat interessante ontwikkelingen, maar tegelijk ook net even iets te rommelig allemaal om even goed te werken. Het is slechts een klein punt van kritiek, omdat het uiteindelijk er weinig aan af doet dat ook deze aflevering opnieuw tal van goed vermaak weet te bieden.

8/10