Recensie: Peacemaker - Aflevering 1: A Whole New Whirled


Ondanks de liefde van veel mensen voor "The Suicide Squad" film was het voor mij toch vooral iets waar ik maar niet lekker in kon komen. In ieder geval ook echt geen grote verbetering ten opzichte van de eerste film uit 2016 "Suicide Squad". Wat vermaak, maar enrom rommelig qua verhaal en veel van de personages kwamen ook niet helemaal goed uit de verf voor mij. Zo ook Peacemaker, gespeeld door John Cena. Ik had dan ook geen enorm hoge verwachting voor deze eerste aflevering van de "Peacemaker" serie, maar boy, oh, boy, maakte het me gelijk hongerig naar meer!

Het doet me ook vooral beseffen dat The Suicide Squad wellicht beter zou werken als serie. De hoeveelheid personages, de bij vlagen absurdistische humor en verhaallijnen die verre van realistisch te noemen zijn. Het is wellicht allemaal iets wat beter in kleinere en kortere doses werkt, zoals deze eerste aflvering van "Peacemaker" ook enorm goed laat zien.

Het geeft je nog niet eens zo enorm veel qua verhaal. Het geeft je alleen een aantal van de grote lijnen waardoor je weet hoe de personages en hun onderlinge verhoudingen zullen gaan zijn. Voor een superhelden serie geeft het je zelfs verrassend weinig actie, maar het geeft je wel iets anders waardoor je maar bljft kijken: vermaak. En het is werkelijk ook nog eens top vermaak te noemen!

John Cena is uiteraard niet de beste acteur die in Hollywood en omstreken rondloopt, maar hij is wel enorm charismatisch en de rol van Peacemaker lijkt hem op het lijf geschreven. Niet alleen qua zijn fysieke voorkomen, maar Cena weet het personage ook een bepaalde stunteligheid mee te geven die het personage enorm vermakelijk maakt om naar te kijken. Wat deze eerste aflevering ook goed weet te doen is je een kijkje achter het masker te geven, waardoor je beter beseft dat deze harde en toch ook wat brute en lompe superheld, ook een andere en meer menselijke kant heeft, waar de serie ontgewijfeld verder op zal gaan voortborduren. 

Wat de humor van de serie ook zo heerlijk en uniek maakt is dat het absoluut geen blad voor de mond neemt. Het probeert niet politiek correct te zijn en is hier ook enorm zelfbewust over, zonder overigens te kwetsen. Daar is de serie duidelijk te overdreven voor. De personages, het verhaal, de gebeurtenissen. Het is allemaal totaal niet serieus te noemen en dat is maar goed ook. Het maakt de serie nu al een enorm genoe om te kijken qua vermaak en ik kan niet wachten op de volgende afleveringen.

9/10