Filmrecensie: Don't Fuck in the Woods 2 (2022) Geregisseerd door Shawn Burkett


Het komt zeer waarschijnlijk door de titel, maar ik kan me de eerste "Don't Fuck in the Woods" uit 2016 echt nog wel herinneren. Als ik het me goed herinner was het meer een parodie p het genre, waar deze tweede film meer een typische genrefilm is, die toch niet al te serieus genomen kan worden.

Moeilijk serieus te nemen

Het feit dat deze film maar moeilijk serieus genomen kan worden heeft met zijn kwaliteit te maken. Er worden uiteraard jaarlijks tal van goedkope slashers gemaakt, waarbij het budget geen enkel probleem hoeft te zijn, zolang je maar een redelijk verhaal weet te volgen en veel leuke, creatieve en bloederige moorden te bieden hebt voor de liefhebbers van het genre.

Ik kan me alleen echt niet indenken dat er ook maar één liefhebber van het genre zal zijn die met veel plezier naar deze film gaat kijken. Origineel is het zeker niet, maar het volgt daarnaast ook te slecht een duidelijk verhaal en weet nooit heel effectief de typische genre elementen te behandelen.

Doet weinig met zijn standaard concept

Op papier lijkt het concept van deze film echt nog wel heel aardig, of op zijn minst acceptabel voor een typische film binnen zijn genre. Probleem is echter dat de film niet eens zijn eigen concept goed weet te volgen.

Qua verhaal is het dan ook vooral een enorm rommeltje, waarbij het ook al vrij duidelijk wordt dat het verhaal er niets eens toe doet voor de film. Het laat dingen simpelweg maar gebeuren, zonder ook een goede opbouw te gebruiken of ook maar enige spanning of mysterie te creëren.

Een slasher zonder echte slasher elementen

Het is een film die denkt dat het genoeg is om maar zo vies en schokkend mogelijk te zijn, zonder dat het ook enig idee heeft hoe dit effectief naar het scherm te brengen. De make-up en special effects zijn niet eens belachelijk slecht voor een low-budget film als deze, maar toch weet het allemaal nooit echt te overtuigen door het matige verhaal en de manier waarop alles in beeld wordt gebracht.

Het helpt ook absoluut niet goed mee dat deze film als eens slasher zonder echte slasher elementen gezien kan worden. Slashers zonder een duidelijk aanwezige slechterik zijn eigenlijk nooit echt leuk om te kijken en de moorden zijn duidelijk niet het belangrijkste wat de film te bieden heeft. Het is eigenlijk meer op zijn seksscènes gericht, wat ook goed bij zijn titel past, maar wat dit in veel opzichten ook meer een rare softcore porno lijkt. Het is wel erg veel qua seks soms, in de zin van dat iedereen het met iedereen lijkt te doen en wel erg graag zijn kleren uitdoet, zonder dat het verder allemaal echt iets toevoegt aan het verhaal of de ontwikkeling van zijn personages. Het maakt dingen eerder juist verwarrend en zeker ook monotoon.

Niet vermakelijk genoeg

Het had allemaal alsnog prima om naar te kijken geweest kunnen zijn, als het op zijn minst iets vermakelijker was geweest. Het probleem hierbij is echt niet dat de film zichzelf te serieus neemt, maar meer dat de filmmakers totaal geen idee leken te hebben wat te doen met zijn concept, verhaal en personages. Het eindresultaat is dan ook een behoorlijk matig gemaakt rommeltje, zonder echt goede en creatieve ideeën.

4/10


Bekijk trailer