Filmrecensie: Unboxed (2022) Geregisseerd door David Becerra & Eddie del Carmen


Het komt niet enorm vaak voor dat goedkoop gemaakte horrorfilms een concept hebben die beter is dan, laten we zeggen, 90% van de grote Hollywoodproducties. Toch is dat wel degelijk het geval met "Unboxed", wat het extra jammer maakt dat de film zelf een vrij matige blijft.

Sterk concept

Een film over een seriemoordenaar die achter YouTube-streamers aanzit en hen allerlei sadistische opdrachten uit laat voeren tijdens deze live streams. Echt, ik hoop dat er een betere film zal komen die dit concept beter uit weet te werken.

Het concept maakt deze film ook nog altijd enigzins goed te kijken, maar hoe het uiteindelijk is uitgevoerd kan geen voldoende krijgen.

Zakt heel erg in

Er was eerder nog niets aan de film dat deed vermoeden dat het uiteindelijk een slechte zou worden. Maar na een prima begin zakt het wel heel erg in en weet het op geen enkele manier goede spanning, laat staan goede horror, te creëren.

De film is zelfs bijna niet om aan te zien soms. Zo klungelig is het in elkaar gezet. Dit maakt het met name duidelijk dat deze film zonder een echt budget is gemaakt, terwijl de film visueel gezien er nog wel altijd heel aardig uit weet te zien.

Niet enorm geloofwaardig of shockerend

Probleem met het verhaal is ook een beetje dat er wel erg makkelijk in meegegaan wordt. Er wordt door zijn hoofdpersoon geen enkele poging gedaan om dingen verder uit te vogelen of dingen proberen op te lossen. Eigenlijk gebeurt alles maar gewoon, wat niet enorm ten koste gaat van de geloofwaardigheid, maar ook de algeme impact van zijn shock momenten.

En eerlijk, deze film had zo gemakkelijk een hele heerlijke bloederige en shockerende genrefilm kunnen worden. Het is echter enorm terughoudend om de één of andere reden. Het is vreemd hoe de film er niet voor schroomt om met tal van shockerende ideeën op de proppen te komen, maar om hier vervolgens vrijwel niets van als goed of schokkend in beeld te brengen.

Matige personages

In dit geval helpt het ook zeker niet dat de personages erg matig zijn. Of misschien beter gezegd, de acteurs stellen teleur. Want laten we elkaar zijn, de personages in deze film zijn uiteindelijk echt niet minder geschreven en opgebouwd dan het geval is in iedere andere film uit het genre.

Wel is het zo dat de film zo verder ook wel erg weinig te doen geeft. Echt als leuk of enorm interessant kunnen de personages dan ook niet omschreven worden. Dingen die eraan bijdragen dat "Unboxed" uiteindelijk een vooral toch zwakke kijkervaring is.

Niet effectief

Enorm jammer allemaal. Want deze film liet wel enorm veel potentie zien met zijn concept en eerste minuten. Als geheel blifjt het echter allemaal te slecht uitgevoerd en totaal niet effectief.

4/10


Bekijk trailer