Filmrecensie: Sneakerella (2022) Geregisseerd door Elizabeth Allen Rosenbaum


Voor vrijwel iedere film bestaat er een publiek. Zo ook zeer zeker voor "Sneakerella", die voor jonge tieners echt wel een leuke film om te kijken is, al zal het niemand zijn toplijst gaan halen.

Een variatie op een bekend verhaal, die gelukkig wel zijn eigen ding weet te doen

Ergens is het goed om gewoon te vergeten dat dit een moderne variatie op het Assepoester verhaal is. Het loopt hier zelf wel erg mee te koop, maar eigenlijk heeft het vrij weinig met het klassieke te verhaal, die alleen in grote lijnen enigzins gevolgd wordt. 

Het is echter beter om deze film gewoon als zijn geheel eigen ding te zien. Daar doet het gelukkig ook genoeg originele dingen voor, waardoor de film ook absoluut wel zijn eigen ding weet te worden. Het doet dit niet geweldig, maar wel vermakelijk. Zeker wanneer je tot de juiste doelgroep voor de film behoort.

Vrij origineel

Ik zou zelfs willen zeggen dat de film uiteindelijk vrij origineel is om te kijken. Ik bedoel, hoeveel films die om schoenen draaien ken je eigenlijk? Het klinkt misschien ook niet enorm leuk of interessant, maar doordat de film vrolijk en positief is weet het concept wel prima te werken, ook al heb je verder weinig met het onderwerp. Het is vrij aanstekelijk, al blijft het ook vol zitten met belachelijkheden.

Het is dan ook zeker geen film om serieus te nemen, wat voor een groot gedeelte ook de redding van de film weet te zijn. Wanneer je namelijk puur naar het verhaal- en hoe de film opgebouwd is zou kijken, moet je uiteindelijk een stuk minder positieve conclusies trekken.

Echt een musical

Waar de film weel mee weet op te vallen, is dat het echt een musical is. De film is werkelijk gevuld met tal van gezongen nummers, compleet met figuranten en veel dans. De film is dat opzicht vrij groot opgezet.

Dit draagt bij aan de vrolijkheid van de film, al zijn geen van de nummers echt bij je blijven hangen. Het is ook behoorlijk belachelijk hoe de stemmen plotseling in studiostemmen, compleet met autotune, veranderen zodra de personages beginnen te zingen. Het haalt je behoorlijk uit de film en is soms zelfs ietwat lachwekkend.

Leuke cast

De film heeft een vrij leuke cast, vol jonge acteurs. Het liefdesverhaal tussen de twee hoofdpersoon is vrij zwak geschreven en eigenlijk nergens op gebasseerd, maar doordat de twee hoofdpersonen, gespeeld door Chosen Jacobs en Lexi Underwood, wel een leuke chemie samen hebben, werkt de romance alsnog. Niet goed en sterk genoeg allemaal om echt het hart van de film te worden, maar het werkt desalniettemin wel.

Alle andere acteurs zijn ook vrij aardig in hun rol, al was enorm veel of goed acteuren ook niet nodig voor de rollen. Daar is het allemaal toch net even iets te simplistisch, oppervlakkig en braaf voor geschreven.

Een leuk tussendoortje

De film als geheel is dan ook vrij braaf, oppervlakkig en simplistisch, maar ook wel degelijk vermakelijk, al blijft het zeker ook niet zonder zijn slechte moment. Voor met name jonge kijkers blijft het echter een prima film, die als een leuk tussendoortje voelt.

6/10


Bekijk trailer