Filmrecensie: Escape from Area 51 (2021) Geregisseerd door Eric Mittleman


Dat je een komedie bent houdt zeker niet in dat je zomaar overal mee weg kunt komen. Vermakelijk zijn is één ding, maar wanneer je verder weinig biedt wat de film bij elkaar weet te houden blijft de film die je hebt alsnog slecht natuurlijk.

Geen excuses

Ja, dit is meer een film die door een stel vrienden is gemaakt dan dat het daadwerkelijk één is die je een serieuze poging tot het maken van een film zou kunnen noemen. De film-makers hadden ongetwijfeld dan ook een hoop plezier tijdens het maken van de film, maar dit is niet echt iets waar de kijker ook iets aan heeft. Het maakt de film niet per se leuker of beter dan het script en het gebrekkige budget en kwaliteiten van de film-makers toestaan.

Te willekeurig

Voornaamste probleem is echt niet het bijna niet aanwezige budget waar deze film mee is gemaakt, maar meer het feit dat de film enorm willekeurig is. Het volgt niet een goed duidelijk verhaal en springt vaak van de hak op de tak, met tal van overbodige personages en momenten die werkelijk niets toevoegen. De film lijkt dan ook meer te bestaan uit willekeurige ideeën dan dat het daadwerkelijk een goed plan lijkt te hebben met zijn verhaal. 

Het kijken van de film voelt dan ook meer als een opgave dan iets wat ook daadwerkelijk leuk om te doen is. Ondanks dat de film nauwelijks langer dan een uur kort is, voelt het dan ook vele malen langer. Dingen worden enorm opgerekt, zonder dat het ook daadwerkelijk ergens heen lijkt te gaan.

Zelfbewust

Ja, het is zeker goed nieuws dat de film zichzelf overduidelijk ook niet al te serieus neemt. Hierdoor komt de film tot op zeker hoogte ook alsnog weg met een aantal van zijn werkelijk belachelijke momenten. 

Echter dus slechts tot op zekere hoogte. Voor het overgrote deel werken zijn belachelijke momenten ook nog altijd gewoon als belachelijk, omdat het qua vermaak niet van een dusdanig niveau is dat het goed weet te werken voor de film. Het is ook niet duidelijk een spoof van een (sub)genre of bepaalde film(s). Het doet voornamelijk gewoon zijn eigen ding, wat echter niet inhoudt dat het ook erg creatief is. Het verhaal en zijn komedie blijft simpelweg veel te simpel.

Niet leuk

Het kijken van deze film is absoluut geen leuke ervaring. Enorm rommelig, nooit echt creatief en letterlijk en figuurlijk te goedkoop gemaakt. Zelfs wat zijn komedie betreft blijft deze film enorm ondermaats.

3/10


Bekijk trailer