Filmrecensie: Always Amore (2022) Geregisseerd door Kevin Fair


Oh, wat was ik toch ontwetend. Geen idee dat er naast romantisch films ook zoiets bestaat als Hallmark mysterie films. Of ik ook gelijk fan ben? Daar begrijk ik het concept nog niet goed genoeg voor ben ik bang.

Zoals iedere Hallmark film

Nee, je hoeft op deze film absoluut geen 'mysterie' label te plakken. Het is zoiets iedere andere Hallmark Channel films, waarin de liefde tussen twee mensen opbloemt. Geen mysterie om op te lossen hier, tenzij je zou willen ontrafelen wat exact de reden is waarom deze twee zich tot elkaar aangetrokken voelen.

Simpel verhaal

Soms werkt het prima, maar vaak zijn dit soort films enorm lui geschreven. Zo geeft deze film ook weinig reden waarom de romance tussen zijn twee hoofdpersonen ook enigzins geloofwaardig zou zijn. Wat hebben ze gemeen? Waarom voelen ze zich plotseling zo tot elkaar aangetrokken? Allemaal dingen die niet heel lastig te schrijven zijn, maar waarvoor dit soort films lang niet altijd de moeite voor nemen. 

Het vertrouwd er volkomen op dat zijn kijker tevreden zal zijn met een simpel verhaal, waarin twee mensen simpelweg samen komen. Een vrolijke en makkelijk te verteren film, zonder al te veel drama of diepgang. Er is zeker een doelgroep voor, maar het blijft vrij vervelend wanneer een film niet meer moeite dan nodig niet. Maar ook de liefhebbers van het genre zullen zeer waarschanelijk toe moeten geven dat deze film wel erg weinig te bieden heeft. Niet alleen qua romance, maar ook zeer zeker qua verhaal.

Zet nooit door

Het verhaal weet zich af en toe nog wel wat interessant te ontwikkelen, maar het zet nooit echt door. iedere keer wanneer het drama de boventoon begint te voeren schrikt de film terug en komt het weer met iets waardoor de film meer de luchtige kant op gaat. 

Natuurlijk blijft er nog altijd wat drama aanwezig in de film, maar het is het type drama wat altijd opgelost kan worden door de twee hoofdpersonen, door meer dan drie woorden tegen elkaar te zeggen.

Prima cast

Voornaamste reden waarom de film wel alsnog redelijk goed en leuk weet te werken is zijn cast. In de eerste plaats is het goed om te zien dat de film niet om al te jonge mensen draait, maar mensen die al wat achter de rug hebben qua relaties. Het maakt de film gelijk een stuk interessanter en de personages ook enigzins realistischer. Uiteraard vooral voor de doelgroep die rond dezelfde leeftijd of levensfase zit.

Het helpt ook absoluut dat de personages door een kundige cast worden vertolkt. Niemand valt door de mand en de personages weten daarnaast ook nog eens leuk voor de film te werken, waarbij er niet te veel, maar ook zeker niet te weinig aanwezig zijn in de film.

Geen verschrikkelijke poging

Het is al met al absoluut geen geweldige film, maar voor de liefhebbers van het genre- en dan Hallmark Channel films in het bijzonder, is er alsnog genoeg aanwezig om dit een redelijk onderhoudende film te laten zijn.

5/10


Bekijk trailer