Filmrecensie: A Tale of Two Guns (2022) Geregisseerd door Justin Lee


Westerns zijn vaak sloom en er gebeurt niet altijd enorm veel in, maar ze volgen tenminste wel een duidelijk verhaal. Niet echt iets wat ik ook van "A Tale of Two Guns" zou kunnen zeggen.

Slordig en goedkoop

Wat gelijk aan "A Tale of Two Guns" opvalt is dat het een enorm goedkoop gemaakte film is. De kostuums en omgeving ziet er allemaal nog wel redelijk goed uit, maar hoe het naar het scherm wordt gebracht is allemaal een stuk minder indrukwekkend.

Fr film zit qua camerawerk, montage en vooral ook het geluid, wat slordig in elkaar. Het is dan ook meer het type film wat niet eens zozeer een B-film is, maar meer één die egen het niveau van amateurisme aanschuurt.

Geen goed vermaak

Dit zou echter allemaal nog redelijk te pruimen geweest kunnen zijn wanneer de film op zijn minst vermakelijk om te kijken was geweest. 

Hier had bijvoorbeeld de actie, zijn personages of het verhaal voor kunnen zorgen, maar niets van dit ales is sterk aanwezig in de film. De actie is enorm rommelig in beeld gebracht en het probleem met de personages en het verhaal is dat dit allemaal nog slordiger te noemen is.

Onsamenhangend

Het verhaal is totaal niet prettig om te volgen en na verloop van tijd is het zelfs wat moeilijk te begrijpen wat er exact gaande is. Dit omdat de film veel te veel uit losse onderelen bestaat. De verschillende verhaallijnen en personages lijken allemaal weinig van doen te hebben, alsof iederen ook bezig was om in zijn eigen film te spelen.

Dit is vaak ook het geval met goedkope films, die alsnog een aantal grote namen weet te strikken. Deze grote namen krijgen betaald voor een weekje werk, komen al hun scènes even snel filmen zonder de rest van de cast te ontmoeten en vertrekken daarna weer. Het staat leuk op de poster en cover dat deze film Tom Berenger en Casper Van Dien als acteurs heeft, maar zulk soort zaken dragen dus zelden positief bij aan de kwaliteit van een film.

Geen stoffige film, maar zeker niet de moeite waard

Het is enigzins verfrissend hoe deze film zich niet in een stoffig en zanderig stadje afspeelt en zelfs wat borsijke omgevingen heeft, maar dat s gelijk het meest positieve wat ik over deze film zou kunnen bedenken. Simpelweg niet de moeite waard. Ook niet (of misschien juist niet) wanneer je liefhebber van het genre bent.

4/10


Bekijk trailer