Filmrecensie: Butlers in Love (2022) Geregisseerd door David Weaver


Wanneer je een Hallmark Channel film gaat kijken weet je eigenlijk al exact wat je kunt gaan verwachten. Vaak kan ik daarom ook niet eens op de films gaan haten. Ze doen wat wat je ervan verwacht, zonder in enig opzicht verrassend te worden. Het type film dat enorm veilig, maar daardoor gelukkig ook warm aanvoelt.

Simpel maar warm

En ja, ik zou "Butlers in Love" ook absoluut willen kwalificeren als een lieve film. Eigenlijk geeft de titel van de film alles al weg. Het volledig plot samengevat in drie woorden! Heel veel meer heeft de film ook niet om het lijf, odanks pogingen om wat extra verhaallijnen toe te voegen. Verhaallijnen die ook zeker welkom zijn, maar net als zijn hoofdverhaallijn verloopt het wel erg voorspelbaar allemaal. Wanneer iemand zegt dat hij/zij een droom heeft weet je gewoon dat die tegen het einde van de film uit zal gaan komen voor deze persoon. De magie van een Hallmark Channel film! 

Maar zoals gezegd is dit niet heel erg allemaal. Wanneer je weet dat je niet weggeblazen of verrast zult gaan worden door iets is deze film een prima 'warm dekentje', waarbij je niet na hoeft te denken en niet bang hoeft te zijn dat het nooit zwaar zal gaan worden qua drama of emoties. Zelfs niet een klein beetje.

Niet de meest realistiche butler film ooit

Niet dat ik een expert ben, maar met een butler opleiding of het leven van een butler lijkt deze film verder weinig van te doen te hebben. Het gaat wel erg lichtzinnig om met zijn thema, terwijl ik er nog net genoeg kennis van heb om te weten dat het een uiterst serieus wereldje is, waarbij ook zeer zeker niet de dingen tijdens de opleiding zullen worden getolereerd, waar de personages in deze film desondanks wel mee weg komen.

Het concecpt is eigenlijk voornamelijk een element die de film toch nog wat origineels meegeeft. Laat deze film op een standaard universiteit of op kantoor afspelen en je hebt gelijk een film die stukken minder interessant om te kijken is.

Draait wel erg om zijn twee hoofdpersonen

In een film als deze is natuurlijk vooral de chemie tussen zijn twee hoofdpersonen essentieel. En ondanks dat ik niet echt de vonk tussen de twee ooit over voel springen, werken de acteurs Stacey Farber en Corey Cott wel goed met elkaar samen, waardoor hun opbloeiende romance toch nog enigzins geloofwaardig wordt. 

Het blijft absoluut wel een film die wat meer personages had kunnen gebruiken. Extra personages om het verhaal op bepaalde punten wat meer diversiteit en interessante ontwikkelingen mee te geven. Het is wat vermoeiend om continue maar dezelfde mensen te moeten volgen, terwijl je ook al exact weet hoe hun verhaal zich verder zal gaan ontwikkelen.

Prima voor de juiste doelgroep

Het is een film die ik simpelweg niet goed kan beoordelen vanwege het feit dat het in alle opzichten enorm simplistisch in elkaar zit, maar voor de juiste doelgroep- of wanneer je gewoon eens in de stemming bent voor iets simpels en luchtigs, is dit zeker geen verschrikkelijke film om te kunnen kijken.

5/10


Bekijk trailer