Filmrecensie: There's Someone Inside Your House (2021) Geregisseerd door Patrick Brice


Wat een leuke en prima homage aan de jaren '80 slasher had kunnen zijn, is dat uiteindelijk niet. Ondanks dat "There's Someone Inside Your House" de vaste patronen volgt, weet het uiteindelijk toch te weinig te boeien met zijn verhaal en personages.

Enorm typische genre film

De film heeft zeker nog altijd wat goede slasher elementen in zich. Het is op sommige momenten zelfs ook een uitermate vermakkelijke om te kijken, voor de liefhebbers van het genre. Alle clichés zijn daar en ondanks dat het veel niet goed doet, doet het uiteraard een aantal dingen nog wel altijd meer dan prima. 

Het mystery van het 'whodunnit' en de clichés die het volgt waarbij jongeren gedood worden die iets op hun kerfstok lijken te hebben, terwijl ze voornamelijk druk blijven met feesten, drinken en seks hebben, blijft vermakelijk gedaan, waarbij ik me wel afvraag hoeveel ervan bewust was gedaan als homage aan de jaren '80 slashers en hoeveel gewoon simpelweg slecht- en lui schrijfwerk was.

Hangt van onwaarschijnlijkheden aan elkaar

Het is ook een film die van onwaarschijnlijkheden aan elkaar hangt. Dat is uiteraard niet ongebruikelijk voor het genre, waarbij vaak wel een zekere zin van realisme aanwezig is, maar die voornamelijk toch vertrouwd- en leunt op zijn vergezochte ontwikkelingen. 

Probleem met deze film is echter dat de onwaarschijnlijkheden een enorme negatieve invloed hebben op de geloofwaardigheid van de ontwikkelingen en het verhaal in het algemeen. Zo is het simpelweg ronduit belachelijk om te zien hoe de personages zich juist afzonderen van anderen en de telefoon juist ophangen wanneer ze merken dat ze in gevaar zijn.

Onlogisch

Dit soort films kunnen echter nog altijd gered worden door een goede moordenaar en een sterke onthulling, waardoor dingen ook meer op hun plek vallen. De onthulling in deze film zorgt echter voornamelijk voor een hoop vraagtekens. Dit komt niet alleen door de gehaaste en slordige opbouw van het verhaal in de film, maar ook omdat dingen simpelweg totaal niet logisch zijn.

Net zo onlogisch als de titel van de film. Ik denk namelijk dat er slechts één van de moorden uiteindelijk in een huis wordt gepleegd? Maar het is nou eenmaal een titel die tot de verbeelding spreekt en leuk op de poster staat, denk ik.

Te zwak, op teveel fronten

De moorden zijn nog best aardig en lekker bloederig, maar alles eromheen blijft te matig om deze film een succesvolle te kunnen noemen. Ook het gebrek aan leuke personages breekt de film behoorlijk op, maar uiteindelijk niet zoveel als het rommelige verhaal en de onlogische gebeurtenissen en onthullingen.

5/10


Bekijk trailer