Filmrecensie: Puss in Boots: The Last Wish (2022) Geregisseerd door Joel Crawford & Januel Mercado


Aangezien de kans klein is dat we ooit nog een nieuwe Zorro film met Antonio Banderas zullen krijgen. Blijven de Puss in Boots films het best alternatief. Is dat ook erg? Niet zolang ze zo vermakelijk als deze film weten te blijven!

Puss in de reboot

Om eerlijk te zijn kan ik me vrij weinig herinneren van de eerde Puss in Boots films en betwijfel ik dan ook of ik ze wel allemaal gezien heb.

Gelukkig is dat absoluut niet erg voor wanneer je deze film gaat kijken. Het is ook een film die 10 jaar na de laatste Puss in Boots film verschijnt, waardoor het gelukkig ook beseft dat het meer van een reboot en op zichzelf staande film moet zijn dan daadwerkelijk een vervolg.

Niet dat het opnieuw een oorsprongsverhaal is, maar juist één die weinig tijd verspilt en vrijwel direct in de actie duikt. Verdere introducties zijn ook niet nodig, omdat je de personages snel goed genoeg leert kennen door de manier waarop ze met alle situaties om weten te gaan en de verschillende interacties die ze hebben.

Simpel vermaak, goed gedaan

Het is een film die verder ook vrij rechtlijning weet te zijn met zijn verhaal, maar ergens is dat ook iets wat je vaak kunt verwachten van een film die zich met name op de jonge kijker richt.

In dit geval werkt het ook echt niet zwak of storend, doordat de film veel vermaak weet te bieden met zijn simpele verhaal. Het is een vrij avontuurlijke film, die ook behoorlijk wat fantasierijke elementen in zich heeft, wat goed past bij het sprookjes concept van Puss in Boots.

Prettige stijl

Het weet ook een film te zijn die een erg sterke stijl voor zichzelf weet te creëren, zowel visueel als qua humor.

Het is een film die erg snel is qua humor, zonder hier ooit ook flauw of kinderachtig mee te worden. Het maakt dat "Puss in Boots: The Last Wish" ook meer dan prima en leuk om te kijken is voor de volwassen kijker, naast dat het uiteraard prima en 'veilig' blijft voor ook de jongsten onder ons.

De meeste indruk blijft het echter maken met zijn beelden, die er prachtig uitzien. Kleurrijk, maar toch ook nog altijd behoorlijk gedetaileerd en gewoonweg enorm knap gemaakt. Het is een stijl die prettig om naar te kijken is en goed samengaat met de personages en specifieke humor van de film.

Mix van geslaagde en minder geslaagde personages

Toch kan ik niet helemaal zeggen dat de film ook de juiste keuzes maakt met zijn personages. Sommige personages zijn geweldig, maar andere voelen alsof ze beter op hun plek in een andere film zouden zijn geweest.

Zo zou ik het prima gevonden hebben als Goudlokje (met de stem van Florence Pugh) niet in deze film zou hebben gezeten en het verhaal van slechterik Jack Horner iets beter uitgewerkt geweest zou zijn. 

Niet dat het enorm veel uitmaakt uiteindelijk, aangezien veel van de andere (nieuwe) personages er wel in weten te slagen om een goede aanvulling te zijn en de film dan ook leuk om te kijken maken. Het helpt hierbij uiteraard ook dat de film vrij goed gecast is, waarbij met name Antonio Banderas opnieuw in zijn element is, als de heroïsche gelaarsde kat. Maar ook acteurs als Olivia Colman en Ray Winstone zijn een meer dan welkome aanvulling voor deze film.

Leuk voor iedereen

Een film waaraan iedereen met gemak veel plezier zou kunnen beleven, waardoor het uiteindelijk niet eens zo gek veel uitmaakt dat het niet altijd de beste keuzes maakt met zijn personages en zijn verhaal behoorlijk simpel weet te blijven. 

Blijf ook zitten tot het einde wanneer je zou willen weten waar en met wie Puss en zijn vrienden hun volgende avontuur zullen gaan beleven.

8/10


Bekijk trailer