Filmrecensie: Honor Society (2022) Geregisseerd door Oran Zegman


De gouden periode van high school komedies ligt inmiddels alweer een tijdje achter ons, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er zo af en toe alsnog een goede en leuke genrefilm voorbij weet te komen. Zo weet deze film ook een verrassend leuke en effectieve te zijn, die absoluut het kijken waard is.

Cliché, maar niet zonder originaliteit

Ja, deze film heeft zo'n beetje alle clichés in zich, maar ergens is het ook gewoon fijn en lekker dat deze film de vaste patronen volgt van een typische genrefilm. Dat het veel clichés in zich heeft houdt verder in dit geval ook niet in dat het niet origineel of creatief weet te zijn. 

Het is een film die op de gemene kanten van school en leerlingen concentreert, maar ook zeker de goede. Deze balans werkt uiteindelijk zeer prettig en maakt de reis qua veranderingen die de hoofdpersoon door deze film maakt een hele aardige en effectieve om te volgen.

Leuke personages

De film is bovenal ook erg leuk natuurlijk. Het blijft te allen tijde een komedie, met een zeer typische snelle, speelse stijl. Dat de komedie, zijn stijl en sfeer van de film goed weet te werken heeft het voor een groot gedeelte ook aan zijn personages te danken.

De film zit vrij vol met een karrevracht aan verschillende personages, met ieder zeer verschillende persoonlijkheden. De meeste van deze persoonlijkheden zijn enorm uitvergroot en overdreven, maar dit weet prima voor het vermaak en de afwisseling van de film te werken.

Niet alleen maar flauwigheden

Ondanks dat dingen er enorm dik bovenop worden gelegd met zijn personages, weet de film met zijn verhaal wel iets subtieler te zijn. Het is eigenlijk zelfs een vrij sterk verhaal, die met name goed werkt doordat het goed ruimte biedt voor veel ontwikkelingen.

Zoals gezegd zijn met name de ontwikkelingen waar zijn hoofdpersoon doorheen gaat vrij interessant te noemen. Het is een film die in het begin enorm zwart-wit lijkt te gaan worden qua thema's en met zijn humor, maar uiteindelijk een aantal fijne nuances weet aan te brengen waardoor het verhaal meeslepend genoeg weet te zijn, ook al ben je zelf misschien al lang van school af.

Maar het is zeker niet alleen maar diepgang en nuances. Het blijft voornamelijk amusement bieden en aangezien het een high school komedie is kun je ook veel kinderachtige en flauwe humor verwachten, in de vermakelijk zin van het woord.

Goed gecast

De film is ook absoluut leuk gecast. Iedereen is vrij effectief in zijn of haar rol en wat wel zo verfrissend is, is dat de personages er ook daadwerkelijk eens echt als tieners uitzien voor de verandering, hoewel ik ook wel vrij zeker weet dat de meesten van hen inmiddels al echt wel de 20 gepasseerd waren.

Iedereen voelt desalniettemin prima op zijn of haar plek in de film en vervult of een goede vermakelijk- of een goede sterke rol om het verhaal vooruit te helpen. Dat is het ook wel een beetje met deze film. Niets of niemand voelt zinloos, maar echt onderdeel van het grotere geheel om deze film een zowel vermakelijke als effectieve, wat zijn verhaal betreft, te maken.

Hele aardige film binnen het genre

Binnen zijn genre is het echt een hele aardige film, die prima weet te vermaken en qua verhaal of personages ook zeker niet teleurstelt!  Ik had er in ieder geval voldoende plezier mee en van.

7/10


Bekijk trailer