Filmrecensie: The Bad Guys (2022) Geregisseerd door Pierre Perifel


Qua structuur en concept doet deze animatiefilm wel ietwat denken aan "Ocean's Eleven", alleen dan zonder het slimme verhaal en de geslaagde humor. Is de film dan nog wel altijd goed en vermakelijk om te kijken? Mwah.

Middelmatig

Nee, het kijken van deze film is geen absolute verschrikking om te moeten doorstaan, maar tegelijkertijd kan ik niet ontkennen dat ik best blij was toen die eindelijk was afgelopen. Het is een film die simpelweg niet erg veel te bieden heeft.

Zowel qua originaliteit, gevatheid, personages en humor is deze film uiteindelijk zeer middelmatig te noemen.

Matige ontwikkelingen in het verhaal

Ik vond het verhaal ook absoluut beter en leuker om te volgen toen het nog vrij rechtlijnig was. Het was duidelijk wie alle personages waren, wat ze deden en waarom. Dat verandert toch wel ietwat halverwege, wanneer de film de drang begint te voelen om met een aantal twists de boel een beetje op te schudden en op te leuken. Erg goed werkt het echter niet, aangezien het wel erg cliché is en tegelijkertijd dingen ook nog eens stukken minder vermakelijk maakt om te kijken.

Het is uiteraard nooit goed voor een film wanneer al zijn ontwikkelingen eraan bijdragen dat de film minder en minder begint te worden om te kijken. Het is echter niet zo dat de film voor dit punt al bijster sterk om te kijken was.

Werkt niet goed door zijn personages

Qua concept is de film niet eens slecht te noemen, maar toch komt het nooit helemaal lekker van de grond. Dit valt ook absoluut te wijten aan zijn personages, die allen enorm overdreven karikaturen zijn, wat zowel enorm clichmatig als ook vrij vervelend voor de film weet te werken. De personages zijn simpelweg niet leuk of interessant genoeg om mee mee te kunnen leven en de emoties, onderlinge verhoudingen en ontwikkelingen voelen te geforceerd. 

Wel zien ze er leuk en goed geanimeerd uit en worden ze allemaal vertolkt door een aantal grote namen als Sam Rockwell, Awkwafina en Craig Robinson. Hierdoor zou je haast ook af en toe gaan denken dat je naar een hele redelijke gernefilm zit te kijken, totdat je je al snel opnieuw beseft dat het verhaal wel enorm standaard is en de film qua vermaak ook niet eens zo gek veel te bieden heeft, ook aangezien de humor niet heel sterk is.

Genoeg vermaak om de film te redden

Uiteindelijk zal de film desondanks voor de meeste kijkers nog wel altijd genoeg vermaak weten te bieden. Daar is het tempo hoog genoeg voor en ziet de film ook goed genoeg voor uit.

Uiteraard is het ook een film die voornamelijk voor de jonge kijker is gemaakt en ondanks dat veel jongeren ook zullen herkennen dat het verhaal niet enorm veel vernieuwends probeert te doen en wel erg voorspelbaar is, zullen ze ook nog altijd genoeg uit de film kunnen halen. Het blijft bij vlagen echt wel een vermakelijke film, alleen niet één die je ook nog enorm lang bij zal blijven.

De stijl werkt gelukkig wel erg prettig voor de film. Het is modern en kleurrijk en over het algemeen zijn de animaties ook nog eens prima, al is dit wel duidelijk een film die een beetje aan de onderkant van de grote animatiesfilms zit qua budget. Het ziet er wat gehaast uit af en toe en net als zijn verhaal, af en toe ook wat lui. Qua animaties doet het nooit meer dan hoofdzakelijk nodig is. Echt indruk maken doet het dan ook nooit.

Redelijk prima om te kijken

Af en toe echt een hele matige film, maar als geheel blijft het alsnog redelijk prima om te kijken, ondanks dat zijn personages en humor niet heel goed weten te werken.

6/10


Bekijk trailer